Met een gerust hart op vakantie

geplaatst op 06-10-2015
 Zomervakantie 
 Rondreis 
 Wintersport 
alt

Heeft u een tweede huis in Spanje? Gaat u altijd overwinteren in Griekenland? U wilt niet dat er wat met uw huis in Nederland gebeurt als u niet in het land bent. Daarom geven wij 5 tips waardoor u met een gerust hart op vakantie gaat.

Tip 1: Vraag de buren

Bent u een tijdje van huis, vraag dan aan uw buren of zij regelmatig de post weg willen halen. Als een inbreker een overvolle brievenbus ziet, legt hij snel de link dat er niemand thuis is. Vraag ook of zij uw huis er bewoond uit laten zien. Denk hierbij aan de gordijnen open en dicht doen of een krant opengeslagen op tafel leggen.

Tip 2: Voorzie uw woning van inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging is niet alleen van belang wanneer u op vakantie gaat, maar het hele jaar door. Ook als u maar heel even een boodschap gaat doen kunnen inbrekers zo binnen zijn. Beveilig uw huis tegen inbraak door goed hang- en sluitwerk te laten monteren. Wilt u uw huis nóg veiliger maken, installeer dan een alarmsysteem. Deze gaat niet alleen af als er een poging tot inbraak wordt gedaan, maar werkt ook preventief. Inbrekers willen niet betrapt worden, dus gaan ze liever naar de buren die geen alarmsysteem hebben.

Tip 3: Installeer een tijdschakelaar

Door het laten branden van lampen op bepaalde momenten lijkt het net alsof het huis bewoond is. Dit stelt u in met een tijdschakelaar. Veel mensen gebruiken tijdschakelaars alleen op de benedenverdieping, maar om het zo realistisch mogelijk te maken is het slim om ook op de bovenverdieping te werken met tijdschakelaars. 

Tip 4: Gebruik geen voicemail en sociale media

Het is altijd leuk om een vakantiefoto te delen met vrienden en familie. Wacht hiermee tot na uw vakantie. De kans is aanwezig dat inbrekers uw sociale media kanalen in de gaten houden en zo precies weten wanneer u weg bent. Laat daarnaast niet via uw voicemail laten weten dat u lekker aan het genieten bent op een zonnig eiland. Inbrekers bellen naar uw telefoon en horen dit. Zo weten zij dat ze vrij spel hebben.

Tip 5: Plaats buitenverlichting

Door het ophangen van buitenverlichting met een bewegingssensor, gaat het licht aan als er iemand langs de sensor komt. Zo heeft u altijd licht om het huis als u thuiskomt, zonder dat het al uren staat te branden voor niks. Daarnaast werken inbrekers het liefst in het donker. Als de lamp opeens aangaat zal de inbreker bang zijn om gezien te worden en eerder zijn poging staken.


Door deze tips op te volgen gaat u met een gerust hart op vakantie, waar u helemaal tot rust komt.