Vijf Zwitserse hotspots voor families

geplaatst op 22-11-2018
 Zomervakantie 
 Rondreis 
 Wintersport 
 Wandelen 
alt

Zwitserland is een prachtig land die uitnodigt om te ontdekken. Dit geldt niet alleen voor volwassenen, ook gezinnen met kinderen beleven hier veelal de tijd van hun leven. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat Zwitserland niet alleen over een mooie, maar ook over een ronduit overweldigende natuur beschikt. Het majestueuze berglandschap en de fonkelende meren zorgen er voor dat dit een vakantiebestemming is waar iedereen van kan en eigenlijk moet genieten. Wij verzamelden alvast 5 Zwitserse hotspots voor families!

1.) Klosters en haar betoverende bergwereld

Een zorgeloze familievakantie beleven? Dat doe je ongetwijfeld in het plaatsje 'Klosters'. In vergelijking met het nabijgelegen Davos (welke ook zeker een bezoekje waard is) zal je al snel kunnen vaststellen dat Klosters haar authentieke, dorpse karakter prima heeft weten te behouden. Deze omgeving staat er om bekend erg rustig te zijn waardoor de ouders kunnen genieten van een heerlijk ontspannend verblijf. Kinderen kunnen zich op hun beurt dan weer prima vermaken in het Madrisaland. Het betreft hier zomaar even het grootste attractiepark welke Zwitserland te bieden heeft. Bovendien is ze gelegen op de Sonnenberg van Klosters op een hoogte van zomaar even 1900 meter. Eén ding staat vast, een bezoek aan dit attractiepark zal je kind zeker en vast niet snel vergeten! Bovenstaande maakt reeds duidelijk dat Klosters en haar betoverende bergwereld heel wat moois te bieden heeft voor de hele familie. Tijdens een bezoekje aan het attractiepark van Madrisaland kan je zoontje of dochtertje niet alleen een wandeling maken doorheen een betoverend mooie sprookjeswereld, daarnaast is er ook de 100 meter lange reuzenglijbaan en kan er een ritje worden gemaakt met een lieve pony. Zijn jullie uitgeput na een lange dag in dit prachtige attractiepark of hebben jullie de omgeving verkend? Geniet dan van een heerlijke aperitief of een lekker diner op één van de vele prachtige panoramaterrassen die hier terug te vinden zijn! Dit alles zorgt er voor dat Klosters zich sinds jaar en dag één van de absolute hotspots voor families van Zwitserland mag noemen.

2.) Haslital, een leuk vakantieoord voor families

Verspreid over Zwitserland zijn zo'n 30 vakantieoorden terug te vinden die beschikken over een speciaal 'families welkom' label. Eén van deze 30 vakantieoorden luistert naar de naam 'Haslital'. Een uitstapje welke bij het hele gezin ongetwijfeld in goede aarde zal vallen is het bezoeken van de Aarekloof. De gletsjerrivier welke hier de dienst uitmaakt is verantwoordelijk voor het uitslijpen van de kloof die zich in de rotsen heeft gevormd. Een bezoekje aan deze plaats wordt extra bijzonder door de aanwezigheid van een grote, avontuurlijke loopplank die zich boven het denderende water bevindt. Een ander aanrader in deze buurt is het boeken van een ritje met de nostalgische kabeltrein. Deze neemt je niet alleen mee langs tal van betoverende watervallen, daarnaast kan je eenmaal boven ook nog eens genieten van een schitterend uitzicht op de omgeving. In het bijzonder het uitzicht op de 120 meter hoge 'Grote Reichenbachwaterval' is er eentje die je absoluut niet mag missen. Ben je net wat avontuurlijker aangelegd of wil je gewoon graag wat actiefs ondernemen? Daal dan af met een trotti bike of ga de strijd aan met vrienden of familie met een potje boerengolf! Er valt in Haslital in ieder geval meer dan genoeg te beleven!

3.) Nendaz, ultiem familieplezier op een flinke hoogte

Nendaz is gelegen op een zonneterras boven het Rhônedal. Ze is bovendien gelegen in de directe omgeving van de hoofdplaats 'Sion'. Nendaz staat bekend als een zeer kindvriendelijke bestemming waarbij je dan ook kan rekenen op een breed aanbod aan activiteiten. Een bezoekje aan de Mont Fort is met haar hoogte van 3330 meter alvast een absolute aanrader. Je hebt hier letterlijk het gevoel op het dak van de wereld te vertoeven. Bovendien zijn er in deze omgeving heel wat prachtige wandelingen te maken en kan je kind mee met mascotte Max op zoek naar schatten! Het mag in ieder geval duidelijk zijn, in Nendaz hoeft niemand van de familie zich ook maar één moment te vervelen!

4.) Lenzerheide en 's werelds langste rodelbaan

Menig aantal families kiezen er elk jaar opnieuw voor om hun vakantie door te brengen in het Zwitserse 'Lenzerheide'. Daar zit ongetwijfeld de aanwezigheid van Papegaai Globi voor iets tussen, maar wat bovendien ook te denken van 's werelds langste zomerrodelbaan? Deze is goed voor een lengte van zomaar even 3100 meter. Waterplezier beleef je in deze plaats in de waterspeeltuin en voor de echte avonturiers is een trip naar de Pradaschier ook nooit ver weg. Voor kinderen die houden van een uitdaging is ook het plaatselijke klimpark mogelijks een aanrader om te dekken. Hier kunnen kinderen vanaf 10 jaar niet alleen lekker klauteren, maar ook abseilen. Lenzerheide en haar omgeving heeft als echte familie hotspot in ieder geval heel wat moois in petto voor zowel jong als oud!

5.) Bern, de verrassende 'hoofdstad' van Zwitserland

Wil je graag met de hele familie één of meerdere mooie steden in Zwitserland ontdekken? In dat geval is het altijd de moeite waard om daarvoor te kijken in de richting van de stad 'Bern'. Officieel is dit niet de hoofdstad, maar wel de 'Bondsstad' van het land. De prachtige, Middeleeuwse binnenstad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst en bovendien wordt er naar deze stad vaak verwezen als de 'City of Fountains'. Tel daarbij de aanwezigheid op van een groot aantal musea, een bruisend nachtleven en de aanwezigheid van een leuk berenpark voor kinderen en ook dit is een absolute hotspot voor families die je gezien moet hebben!