Minder praktische, maar wel belangrijke, zaken om te onthouden bij het huren van een vakantiehuis of aanschaffen van een tweede woning

geplaatst op 26-02-2022
 Tweede woning 
Minder praktische, maar wel belangrijke, zaken om te onthouden bij het huren van een vakantiehuis of aanschaffen van een tweede woning Via de website van recreatiewoning.nl kan je eenvoudig een vakantiehuis huren, of zelfs op zoek gaan naar een tweede woning (in het buitenland). In de eerste instantie bekijk je hierbij natuurlijk voornamelijk de praktische zaken. Bijvoorbeeld, de ligging van het vakantiehuisje of tweede woning, hoe het onderhoud is en of de bestemming geliefd is. Maar, er zijn nog genoeg andere zaken die wellicht handig zijn om in overweging te nemen, voordat je beslist om een bepaald vakantiehuis te huren of tweede woning te kopen. We hebben daarom een lijstje gemaakt met aspecten waar je ook aan moet denken!
alt

Waar je nog meer aan moet denken bij het aanschaffen van een tweede woning in het buitenland

Vooral als je van plan bent om een tweede woning te kopen in het buitenland is het belangrijk om naar verschillende dingen te kijken. Natuurlijk is het belangrijk dat je goed kijkt naar de locatie van de woning en of die regio je aanspreekt. Ook het onderhoud van de tweede woning is goed om te laten inspecteren. Zo weet je zeker dat je voor geen onverwachte kosten komt te staan. Er zijn echter nog meer dingen waar je aan moet denken als je erover nadenkt om een tweede woning aan te schaffen. Wat zijn deze dingen eigenlijk?

1. Zeker als de tweede woning veel tijd kost om te bereiken met de auto, dan is het verstandig om te kijken of er vluchten gaan naar de bestemming van jouw tweede woning. Al helemaal als je ook naar je tweede woning wilt gaan voor een weekend of kortere periode. Met het vliegtuig sta je dan natuurlijk sneller bij jouw tweede huis en kan je alsnog genieten van deze aanwinst. Het is dan ook slim om te kijken wat de kosten zijn voor zo’n vlucht. Zeker in het hoogseizoen kunnen deze prijzen namelijk wel oplopen. Door dit te controleren, ben je goed op de hoogte van extra kosten die wellicht van toepassing zijn.

2. Als je inderdaad van plan bent om te vliegen naar jouw tweede woning, dan is het aan te raden om je verder te verdiepen in de parkeerkosten die gelden op de luchthaven vanaf waar je wilt vliegen. Deze parkeerkosten kunnen namelijk best prijzig zijn, zeker als je pas ter plekke op zoek gaat naar een parkeerplek. We raden je dan ook aan om vooraf jouw parkeerplaats te reserveren. Je bespaart op deze manier namelijk tijd en ook nog een geld. Vooral als u ruim van tevoren reserveert, profiteert u van een vroegboekkorting. Je doet dit overigens eenvoudig via ParkCare. Zij zijn actief in diverse Europese landen en daardoor heel goed toegankelijk. Zo ook als u van plan bent om een airport parking Weeze te boeken, of juist wilt vertrekken vanaf een Nederlandse of Belgische luchthaven.

3. Mocht je van plan zijn om jouw tweede huis te verhuren in de periode dat jij er niet bent, dan is het ook slim om te kijken via welke kanalen je dit wilt doen. Er zijn namelijk verschillende websites waarop jij jouw vakantiehuis te huur kan aanbieden. Je kan dit natuurlijk ook doen door middel van een Facebook of Marktplaats advertentie. Recreatiewoning.nl biedt hier ook een goede uitkomst voor, waarbij jij veel mensen kan bereiken met jouw advertentie. Lees je dus zeker in over op welke pagina jij jouw huis wilt aanbieden voor verhuur en wat hiervoor de kosten zijn.

Andere overwegingen bij het huren van een vakantiehuis

Naast de locatie en voorzieningen van een vakantiehuis, zijn er ook nog andere overwegingen die misschien van kracht zijn. En, dit zijn vaak niet de dingen waar je als eerste opkomt. Daarom willen wij je graag informeren over andere zaken die misschien goed zijn om over na te denken, voor je beslist om een vakantiehuis te huren.

1. Het lezen van de algemene voorwaarden is  vaak heel belangrijk. Zeker als je via een website jouw vakantiehuis wilt boeken. In sommige gevallen, ben je namelijk zelf nog verantwoordelijk voor extra kosten zoals gas, water en licht. Ook bieden sommige vakantiehuis aanbieders standaard een schoonmaakservice aan, waarvoor de kosten later op jou verhaald worden. Dit is dan vaak afhankelijk van hoe het vakantiehuis wordt achtergelaten. Al deze informatie stat in de algemene voorwaarden of boekingsbevestiging. Het is dan ook belangrijk om deze zorgvuldig door te lezen, zodat er geen onverwachte kosten op jouw pad komen.

2. Net als bij het aanschaffen van een tweede woning, is het goed om je in te lezen over de parkeerkosten die van kracht zijn op de luchthaven waar u mogelijk wilt parkeren. Vooraf, online jouw parkeerplek reserveren via ParkCare raden wij aan, om heel wat tijd en geld te besparen. Ook als u met de auto naar uw vakantiehuisje vertrekt, is het goed om te informeren of je de auto gratis kan parkeren bij het huisje. Soms geldt er een parkeervergunning of moet je gewoon langs de straat parkeren, waar kosten aan verbonden zijn.

Wij hopen je goed geïnformeerd te hebben met deze informatie. Mocht je nog vragen hebben, stel deze dan gerust in de reacties hieronder. We helpen je graag verder.