Mooie tuinverlichting voor je recreatiewoning

geplaatst op 12-08-2022
 Tweede woning 
Voor de één is het een droom, voor de ander inmiddels realiteit; een vakantiehuisje. Populair sinds de covid-uitbraak zijn de recreatiewoningen die praktische zijn ingericht om optimaal de ruimte te benutten. Wat heel belangrijk is, in alle ruimtes hoe groot of klein ook, is verlichting. In een hele grote ruimte of dus een klein zoals een recreatiewoning is dat nog belangrijker.
alt

Een lichtplan voor je vakantiehuis

Vaak maken mensen een lichtplan voor hun huis maar vergeten ze het vakantiehuis. Omdat een recreatiewoning maar ook een ander soort vakantiewoning vaak anders gebruikt wordt als je woonhuis is het juist van belang goed na te denken over de verlichting. Dus niet alleen waar ga je lampen ophangen en wat voor design kies je maar ook wat voor soort licht? Los van sfeerlicht wat heel belangrijk is, heb je ook praktisch licht nodig. Voor in de keuken bijvoorbeeld of dat deel waar je werkt/ studeert. Als we die informatie compleet hebben dan is het ook zaak te kijken naar hoe energiezuinig we de verlichting willen.
Led tuinverlichting is mooi licht en energiezuinig. 

Kies voor led verlichting

Led verlichting in huis is er in allerlei soorten. Vaak wordt de tuin vergeten, er is hele mooie ledverlichting voor in de tuin. Het geeft enorm veel sfeer aan je buitenomgeving maar zorgt er ook voor dat je de weg naar huis weer terug kan vinden in het donker :) Led tuinverlichting is er in veel verschillende designs, afhankelijk van je smaak en passend bij de stijl van je woning. Licht heeft veel invloed op ons mensen, het beïnvloedt hoe we functioneren. Met name de kleur en de felheid van het licht. 

Steeds meer thuiswerken

De trend van thuiswerken zet door en steeds meer mensen hebben een vakantiehuisje. Voor veel thuiswerk is goed licht nodig, maar omdat je ook wilt ontspannen na het werk trek je de verlichting door naar de tuin. Led tuinverlichting zorgt voor ontspanning en sfeer in de tuin. Led tuinverlichting is ook praktisch als je een huisje in het bos hebt. Met de weinige omgevingsverlichting die daar is, is het nodig je huisje goed te verlichten. Tevens is Led tuinverlichting duurzaam en draagt het bij aan een lager energieverbruik. Natuurlijk kan je Led tuinverlichting ook koppelen aan een besturingssysteem zoals we dan kennen in huis. Je kan via je smartphone lichten dimmen, aanzetten per lamp en uitzetten. Ideaal en leuk als je iemand wilt verassen. 

Als je de verlichting van je huis, vakantiewoning of de tuin lastig vindt, kun je je altijd laten adviseren door een deskundige. Die stelt samen met jou een lichtplan op. Ook neemt de deskundige je verlichtingswensen mee, wil je led tuinverlichting, led huisverlichting, wil je spots of hanglampen. Wil je een ingegraven led tuinverlichting of makkelijk te verplaatsen, wil je de led tuinverlichting op een besturingssysteem of toch niet. Samen werk je dit plan uit en uiteindelijk zul je zien dat de ruimtes sfeervoller zijn door de juiste verlichting en praktischer om in te werken. Energiezuiniger door het gebruik van ledlampen en gebruiksvriendelijk door het besturingssysteem. Gaat er al een lichtje branden?