Onderhoud en verbouwing van recreatiewoning

geplaatst op 13-05-2015
 Tweede woning 
alt

Ook een recreatiewoning moet onderhouden en kan verbouwd worden, zo blijft een woning bij de tijd en bent u er zeker van dat de woning biedt wat u nodig heeft als u in uw recreatiewoning bent.

Er zijn een aantal zaken die aan een recreatiewoning gedaan kunnen worden en een aantal dingen die aan een recreatiewoning gedaan moeten worden. Wij zullen een aantal van deze zaken hieronder bespreken. Dit omdat het vaak toch iets anders is dan bij een reguliere woning, de informatie komt van de Verbouw-Gigant.

Onderhoud van recreatiewoning

Om het vakantiehuisje op en top in orde te houden is het nodig om net als bij u reguliere woning met een bepaalde regelmaat onderhoud te plegen aan de woning. Veel voorkomende onderhoudswerkzaamheden zijn:

  • schilderen
  • reinigen
  • dakgoten schoonmaken
  • onderhoud aan het dak

 

Onderhoud aan het dak is bij veel recreatiewoningen regelmatig nodig , in te veel gevallen is er gebruik gemaakt van een goedkoper materiaal dan bij reguliere woningen. Dit goedkopere materiaal vergt vaak meer onderhoud. Een keuze die veel mensen maken bij een recreatie woning is dan ook om de gehele dakbedekking te vernieuwen voor een betere kwaliteit dakbedekking.

Ook is er in sommige gevallen een verschil met het schildersonderhoud, als een woning dichtbij de zee staat zie je vaak dat de zoute lucht in het schilderwerk bijt en de verflaag dus eerder afbladdert en vervolgens verdwijnt. Schilderen van een vakantiehuis aan zee moet dus vaker gebeuren dan een het schilderen van een woning ergens midden in het land.

Al deze zaken kunnen qua interval verschillen met de woning die u thuis heeft. Als de recreatie woning bijvoorbeeld aan zee staat zal er vaker geschilderd moeten worden dan bij een woning die ergens ver van zee vandaan staat.

Verbouwen van Recreatiewoning

Voor het verbouwen van een recreatie woning is meestal en vergunning nodig. Enkel worden vergunningen voor recreatiewoningen niet zo snel gegeven, dit is wel afhankelijk per gemeente en op welk park de woning staat.

De verbouw-gigant.nl heeft ervaring met de vergunning aanvragen voor verschillende verbouwingen aan vakantiehuizen in de verschillende gemeentes. Voor een verbouwing aan de recreatiewoning bent