Onderhoud jouw vloer zodat deze jaren meegaat

geplaatst op 04-11-2019
 Tweede woning 
alt

Wanneer je een mooie vloer hebt laten plaatsen ben je vaak een hoop geld kwijt. Je zult daarom zuinig met je vloer om moeten gaan en deze goed onderhouden. Wanneer je dit niet doet ziet je vloer er binnen de kortste keren al niet meer uit en zit hij vol met vlekken. Er zijn verschillende soorten vloeren en deze moet je dan ook op verschillende manieren onderhouden. Als je dit goed doet zal je vloer er goed uit blijven zien en kan deze jaren meegaan. Om je te helpen geven we je een aantal tips zodat ook jij je voer netjes kan houden.

Houten vloer

Een houten vloer is gevoelig voor vuil en vlekken als je deze niet goed behandeld. Nadat de vloer is gelegd zul je hardwax op de vloer moeten smeren. Een olie voor houten vloer is namelijk erg belangrijk om je vloer te beschermen tegen het ergste vuil. Hierdoor kan je de vloer een stuk beter schoon houden. Wanneer er toch vlekken op je vloer komen moet je dit gelijk schoonmaken. Ook hiervoor zijn speciale producten.

Tapijt

Als je je tapijt wilt schoonmaken zijn er een aantal dingen die je moet doen. In eerste instantie is het slim om je tapijt in te sprayen met anti vlekken spray, dit stoot vlekken af. Verder is het voor tapijt vooral erg belangrijk dat je regelmatig stofzuigt. Hierdoor haal je het meeste vuil uit je tapijt en zorg je ervoor dat het vuil er niet verder ingelopen wordt. Ook moet je om de paar maanden een groot onderhoud doen om je tapijt netjes te houden. Hiervoor heb je speciale poeders die vrijwel al het vuil verwijderen uit je tapijt.

Natuursteen

Als je een vloer hebt van natuursteen moet je deze iedere week schoonmaken. Wekelijks moet je dweilen en stofzuigen, zorg ervoor dat je bij het dweilen niet teveel water gebruikt. Ook is het slim om ieder jaar de hele vloer in te smeren met een synthetische was om vlekken af te stoten en de vloer netjes te houden.

Een vloer onderhouden hoeft niet moeilijk te zijn. Wat vooral belangrijk is, is dat je de juiste onderhouds wijze kiest. Iedere vloer is namelijk anders. Als je dit doet zul je merken dat je vloer er  jarenlang als nieuw uit blijft zien. Dit is zeker de moeite waard, de onderhoudsmiddelen zijn namelijk helemaal niet zo duur.