Onderhoudsarme recreatiewoning? 4 tips.

geplaatst op 22-09-2023
 Tweede woning 
Als trotse eigenaar van een recreatiewoning wil je natuurlijk zorgeloos genieten van je tweede thuis. Niemand heeft zin in eindeloos onderhoudswerk tijdens een welverdiende vakantie. Daarom zijn er slimme manieren om je recreatiewoning onderhoudsarm te maken, zodat je meer tijd hebt om te ontspannen. In dit artikel delen we vier handige tips om jouw recreatiewoning zo stressvrij mogelijk te houden.
alt

Leg kunstgras voor een groen gazon zonder zorgen

Een prachtig gazon is een droom voor veel mensen, maar het vereist meestal veel werk om het in topconditie te houden. Geen zin om je gras te maaien, bemesten en sproeien? Kies dan voor kunstgras van kunstgras-online.nl.  Kunstgras ziet er tegenwoordig natuurlijker uit dan ooit en vergt vrijwel geen onderhoud. Het blijft het hele jaar door groen en je hoeft je geen zorgen te maken over kale plekken of onkruid. Af en toe een beetje schoonmaken met een bezem is vaak al voldoende om het er fris uit te laten zien.

Kies voor duurzame materialen

Bij de bouw of renovatie van je vakantiehuis is het verstandig om te kiezen voor duurzame materialen. Denk aan gevelbekleding van materiaal zoals kunststof of composiet dat weinig onderhoud nodig heeft. Deze materialen kunnen goed tegen verschillende weersomstandigheden en hoeven zelden geschilderd te worden. Je kunt dan ook meteen deuren van hoogwaardig kunststof installeren. Dit is tevens handig voor een goede isolatie, waardoor je huisje weer wat energievriendelijker wordt.

Kies voor makkelijk te reinigen interieur

Een vakantiehuis met weinig onderhoud begint niet alleen aan de buitenkant, maar ook aan de binnenkant. Het interieur kan zo worden ingericht dat het weinig tijd en moeite kost om schoon te houden. Kies voor meubels en vloeren die gemakkelijk schoon te maken zijn; PVC? Je kunt bijvoorbeeld ook afwasbare verf op de muren gebruiken. Investeer in meubelstukken met afneembare en wasbare hoezen, zodat je ze makkelijk kunt onderhouden. Denk ook aan praktische apparaten zoals een vaatwasser en een krachtige robot stofzuiger. Dit zijn allemaal tips waardoor jij meer kunt ontspannen, en minder hoeft te onderhouden.

Regelmatig onderhoud en inspectie

Hoewel we proberen om het onderhoud van onze recreatiewoning tot een minimum te beperken, betekent dit niet dat we het volledig kunnen negeren. Jammer, toch? Maar toch kunnen regelmatige inspecties en onderhoud een goed idee zijn om grote problemen te voorkomen. Loop af en toe rond de buitenkant van de recreatiewoning om te controleren op beschadigingen, losse dakpannen of verstopte regenafvoeren. Als je een open haard hebt, laat deze dan jaarlijks nakijken. Kleine reparaties en onderhoudstaken moeten snel worden uitgevoerd om te voorkomen dat ze uitgroeien tot dure problemen. Dit zorgt ervoor dat je vakantiehuis in goede staat blijft en dat je zonder zorgen kunt genieten van je verblijf.