Tips voor de perfecte badkamer in je recreatiewoning

geplaatst op 17-02-2022
 Tweede woning 
Je bent de trotse bezitter van een tweede huis, een recreatiewoning. Je bent echter niet geheel tevreden met de badkamer die het huisje rijk is. Hij voldoet niet meer aan de eisen van de huidige tijd. Hij voldoet niet meer aan je eigen wensen en behoeften. Het compleet renoveren van je badkamer gaat je echter te ver. Wat kun je doen, met enkele simpele ingrepen, om een perfecte badkamer te creëren waar je weer jaren plezier van hebt in je recreatiewoning? In dit artikel geven we enkele tips die je op weg helpen naar de perfecte badkamer voor je recreatiewoning.
alt

Tip 1: Meer opbergruimte scheppen

Een recreatiewoning is vaak gebouwd met het oog op kort verblijf. Mensen komen er hun vakantie vieren voor hooguit drie weken. Er is dus weinig ruimte gereserveerd voor het opbergen van handdoeken en verzorgingsproducten. In de huidige tijd is er vaak sprake van een veel langer verblijf in een recreatiewoning. Veel recreatiewoningen worden vrijwel permanent bewoond. Er ontstaat daardoor behoefte aan meer mogelijkheden voor het opslaan van spullen.

Voor wie behoefte heeft aan meer opbergruimte, zijn er tal van mogelijkheden. Als je de woning echt als tweede huis gebruikt, neem je wellicht genoegen met wat wandplanken om handdoeken op te bewaren. Maar naarmate je intensiever gebruik maakt van de recreatiewoning, worden je eisen ook hoger. Om ruimte uit te sparen kies je voor hangende kastjes boven de radiator en de wastafel spiegel. Dat zijn ruimten waar normaal niets meer gebeurt. Pas wel op dat je ze niet zo ophangt dat je je hoofd eraan stoot.

Een kolomkast biedt ook veel capaciteit. Hij maakt optimaal gebruik van de verticale ruimte. Doordat hij smal is, kun je hem makkelijk kwijt. Badkamers van recreatiewoningen zijn nu eenmaal klein, in de meeste gevallen.

Tip 2: Warme, natuurlijk sfeer

Recreatiewoningen staan vaak in een groene, rustgevende omgeving. Een strak, zakelijk design past daar eigenlijk niet echt bij. Toch is er in veel recreatiewoningen sprake van een sobere inrichting. Dat is eenvoudig zo ontstaan doordat er uitgegaan is van een buitenleven. Aan het ontwerp van de badkamer is dan ook niet veel aandacht besteed.

In de vernieuwde badkamer van je tweede huis, wil je graag een warme, natuurlijke sfeer hebben. Dit sluit aan bij de omgeving en past het beste bij het idee van vakantie en recreatie. Het gebruik van houtkleur in combinatie met bijvoorbeeld wat kamerplanten is in dit geval aan te raden.

Onder tip 1 heb je al het advies gekregen een kolomkast in je badkamer te zetten. In combinatie met deze tip zou een eiken kolomkast de ideale keuze zijn. Kies er een bijpassend wastafelmeubel bij en je hebt voor een bescheiden budget een geheel nieuwe look.

Tip 3: Extra luxe met een jacuzzi

Bij het realiseren van een nieuwe badkamer, ontstaat misschien de wens naar wat meer luxe. Dat kan zijn in de vorm van een ligbad of een jacuzzi. Je recreatiewoning is immers in eerste instantie de plaats om te ontspannen. Deze heerlijke verwennerij neemt helaas veel ruimte in. En zoals we al eerder opmerkten, badkamers in recreatiewoning zijn vaak klein. Is het dan misschien een idee om een jacuzzi in de tuin aan te leggen?

Een spabad of een jacuzzi in de tuin heeft als voordeel dat er veel meer mensen in kunnen. Heb je dus een groot gezin of krijg je regelmatig visite waarmee je gezellig een glaasje drinkt in de jacuzzi, dan biedt een buitenbad veel plezier. Wil je binnenshuis een wellness creëren, dan beperk je je beter tot een inloopdouche. Met mooie betegeling, sfeerverlichting en een regendouche, geniet je ook elke dag van je douchebeurt.

Er zijn zoveel mogelijkheden voor het updaten van je badkamer, dat we ons in dit artikel noodgedwongen beperken tot een tipje van de sluier. Hopelijk hebben we je op weg geholpen met het realiseren van een perfect plan voor een perfecte badkamer.

Meer weten over de inrichting van je vakantiewoning? Bekijk hoe je de ideale zithoek in je vakantiewoning 
creëert.