Ontdek hoe jij kan verduurzamen met een huisscan

geplaatst op 23-02-2023
 Tweede woning 
Met het steeds veranderede klimaat word het steeds belangrijker om je woning te verduurzamen. Op die manier ben je maatschappelijk verantwoord bezig met zich op de toekomst. Elke woning zit echter anders in elkaar en heeft daardoor andere groene mogelijkheden. Met een huisscan analyseer jij welke duurzame opties het meest gunstig zijn voor jou. Zo zijn er nog wat voordelen aan een huisscan.
alt

Een huisscan voor persoonlijk advies

Zoals de naam al doet vermoeden, is een huisscan een scan van jouw woonsituatie om te kijken waar mogelijkheden liggen voor verduurzaming. Op die manier krijg jij antwoord op al jouw vragen rondom het overstappen naar een groene woning. Denk daarbij aan vragen zoals: hoeveel bespaar ik jaarlijks op mijn energierekening? Of, wat is het kostenplaatje van verduurzaming en hoeveel levert het me op? Loont het om te investeren in het isoleren van jouw woning? De analyse is specifiek gericht op jouw woning en omgeving.  Zo ben je ervan verzekerd dat je passend advies krijgt.

Van een huisscan naar een groene woning

Een advies, op basis van de uitkomst van de huisscan, kan zijn om jouw vloeren, muren of dak te laten isoleren. Op die manier houdt je warmte binnen wat het verschil al kan maken op jouw energierekening. Een andere mogelijkheid is het installeren van een warmtepomp. Een luchtwarmtepomp recyclet als het ware buitenlucht om jouw woning en water te verwarmen. Ook kan je er voor kiezen om jouw huis gasvrij te maken door over te stappen op elektrische energie. Dit zijn allemaal opties die kunnen worden geadviseerd op basis van een complete en persoonlijke huisscan.

Zonnepanelen aanleggen op basis van huisscan

Een ander mogelijk duurzaam advies is het aanleggen van zonnepanelen op jouw dak. Panelen wekken namelijk energie op door middel van de zon. Echter hoeft het geen tropisch warme dag te zijn om het maximale uit jouw zonnepanelen te halen. Daarom is het monteren van zonnepanelen een goede investering: je hebt er het hele jaar plezier van.

Voor ieder dak andere panelen

Wel is het goed om uit te zoeken welke zonnepanelen het meest geschikt zijn voor jouw dak. Dit kan ook door middel van een huisscan. Op die manier wordt er gekeken naar de hellingshoek en ligging van jouw dak. Een hoek van 35 graden en een dak gericht op het zuiden levert namelijk het meest op.

Van advies tot installatie

Laat je een huisscan door https://www.solease.nl/ uitvoeren? Dan weet je zeker dat je eerlijk en passend advies krijgt over het vergroenen van jouw woning. De beste mogelijkheden en verbeteringen voor het verduurzamen van jouw woning worden daarbij bepaald. Naast meer wooncomfort houd je er ook een mooi rendement aan over. Zo bespaar je op korte termijn geld op jouw energierekening en stijgt op lange termijn de waarde van jouw huis. Ga je akkoord met het advies? Dan zullen gecertificeerde monteurs jouw duurzame keuzes zo snel mogelijk bij jou thuis installeren. Op die manier ben je verzekerd van vakkundig maatwerk.