Op stedentrip naar Wenen? 4x tips!

geplaatst op 13-02-2024
 Citytrip 
Wenen is de hoofdstad van Oostenrijk en staat bekend om zijn prachtige paleizen, culturele bezienswaardigheden en kunst. Of je nu van klassieke muziek, architectuur of de sfeer van de stad houdt, er is voor iedereen wel wat te beleven. In Wenen zijn er verschillende opties voor accommodaties. Veel mensen denken bij accommodaties gelijk aan een hotel, maar in Wenen zijn er ook genoeg recreatiewoningen te huur. Ideaal voor als je op zoek bent naar een origineel verblijf! Kun jij wel wat inspiratie gebruiken voor een stedentrip naar Wenen? Hieronder vind je een aantal tips!
alt

Schönbrunn Paleis

Wenen is makkelijk bereikbaar met het vliegtuig. Boek uw vlucht naar Wenen met KLM en je bent al binnen 2 uur in de hoofdstad van Oostenrijk. Tijdens je verblijf kan een bezoekje aan het Schönbrunn paleis niet ontbreken. Dit paleis is een van de populairste bezienswaardigheden van de stad en dat is niet voor niets. Het paleis en de bijbehorende tuinen staan onder andere op de UNESCO Werelderfgoed lijst. In het paleis woonde de keizerlijke familie en tijdens een bezoek aan het paleis krijg je een inkijkje in het leven van de keizer en keizerin. Bewonder de barokke architectuur en loop door de prachtige tuinen, waar bloemen volop in bloei staan. Deze bezienswaardigheid is dus zeker de moeite waard om te bekijken wanneer je in Wenen bent!

Kunsthistorisches Museum en de Weense Staatsopera 

Naast het Schönbrunn paleis heeft Wenen nog veel meer te bieden op het gebied van kunst en cultuur. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Kunsthistorisches Museum. Hier kun je genieten van meesterwerken van kunstenaars als Rembrandt, Vermeer en Rafael. Of ga een avond naar de wereldberoemde Staatsopera van Wenen, waar je kunt genieten van indrukwekkende operavoorstellingen in een van de mooiste operagebouwen ter wereld.

Proef lokale specialiteiten

Voor de eetliefhebbers is Wenen ook een goede bestemming. Gerechten die je zeker niet mag overslaan tijdens een bezoek aan de hoofdstad van Oostenrijk zijn schnitzel, apfelstrudel en sachtertorte. Deze lokale specialiteiten kun je op verschillende plekken in de stad proeven. Denk bijvoorbeeld aan restaurants of gezellige cafés. En vergeet ook niet een bezoek te brengen aan een traditioneel Weens koffiehuis, waar je kunt genieten van heerlijke koffie en zoete lekkernijen op een sfeervolle plek.

Slot Belvedere

Nog een bezienswaardigheid die je niet kunt missen tijdens een bezoek aan Wenen is Slot Belvedere. Dit paleis dateert uit de 18e eeuw en is zowel van binnen als buiten indrukwekkend om te zien. Het paleis ligt in het centrum van de stad en is daarom goed bereikbaar. In het paleis kun je genieten van prachtige kunstcollecties, met onder andere beroemde schilderijen van de kunstenaar Gustav Klimt. Ook kun je binnen genieten van de prachtige architectuur en buiten van de mooie tuinen. Echt een aanrader om te bezoeken dus!

Kortom, Wenen is een bestemming met vele indrukwekkende bezienswaardigheden. Dankzij de prachtige architectuur, culturele bezienswaardigheden en lokale specialiteiten is er genoeg te doen en te zien. Met de hierboven genoemde inspiratie kun jij alvast een planning maken voor je stedentrip naar Wenen!