Op vakantie in Andalusië

geplaatst op 05-01-2021
 Zomervakantie 
 Rondreis 
alt

Andalusië is een zuidelijke regio van Spanje waar mensen graag naartoe gaan op vakantie. In Andalusië vind je een aantal populaire steden, zoals Málaga, Sevilla, Córdoba en Granada. Veel mensen gaan op vakantie in Andalusië om de zon op te zoeken. Maar Sierra Nevada, dat in de buurt van Granada ligt, is ook een prachtig skigebied in de winter. In de zomer is dit weer een mooi natuurgebied. Behalve bekende steden, vind je in Andalusië ook bekende kustgebieden, zoals de Costa del Sol. Bovendien grenst Andalusië aan Gibraltar. Er zijn in al deze gebieden mooie vakantiehuizen te huur.

Talloze vakantiemogelijkheden in Andalusië

Er zijn talloze vakantiehuizen in Andalusië, maar de verscheidenheid aan verblijfsmogelijkheden is al net zo uitgebreid als de regio zelf. Je vindt hotels, camperplaatsen, appartementen, hostels, campings en nog veel meer. Van luxepaard tot kampeerder, voor iedereen is er een mooie vakantie te vinden in Andalusië. Of je nu op één locatie wil verblijven of alles wil ontdekken. Van strand tot stad en dorp tot land is er genoeg te ontdekken. Begin je vakantie bijvoorbeeld door te vliegen naar Málaga of Sevilla. Daar vind je internationale luchthavens van de regio in Spanje.

Fly drive vakantie Spanje

Met een fly drive kun je alles uit je vakantie in Andalusië halen. Een fly drive vakantie wil zeggen dat je naar een locatie vliegt waar je je huurauto direct kunt ophalen. Vervolgens kun je zelf naar je verblijfslocaties rijden die vooraf geboekt zijn. Aan het eind van de vakantie lever je de huurauto weer in en vlieg je terug naar Nederland. Zo heb je met een fly drive een roadtrip vakantie door Andalusië, zonder dat je eerst van Nederland naar Spanje hoeft te rijden. En als er iets met de auto gebeurt, ben je daar in de meeste gevallen goed voor verzekert, zodat het jouw vakantie niet hoeft te belemmeren.

Voordelen van een fly drive vakantie

Je hoeft niet per se van tevoren je verblijfslocaties te boeken, maar dit is misschien wel verstandig als je een fly drive vakantie wil houden in het hoogseizoen. Dan loop je niet het risico dat alles vol zit. Een voordeel van een fly drive vakantie in Andalusië is dat je alles kunt zien wat de regio te bieden heeft. Niet alleen de levendigheid van de steden, ook de cultuur van de omliggende dorpen, de rust van het strand en de schoonheid van de natuurgebieden.

Auto huren in Zuid Spanje

Dit alles kun je natuurlijk ook doen door gewoon een auto te huren tijdens je vakantie in Andalusië. Het voordeel van een fly drive boeken, is dat je vaak de auto op andere locaties kunt inleveren. Wanneer je gewoon een auto huurt, zal je deze in de meeste gevallen de auto op diezelfde locatie terug moeten brengen. Bovendien is een auto huren direct vanaf het vliegveld vaak meer aan de prijs dan bij andere locaties. Het verschil met een fly drive of een auto huren, is dat je sneller een rondje moet rijden als je een auto huurt.

Voordelen van een auto huren

Maar een auto huren is wel ideaal als je geen zin hebt om continu je spullen ergens anders mee naartoe te moeten nemen. Door een auto te huren kun je gemakkelijk veel boodschappen inslaan en daarnaast kun je gerust een dagje uit plannen. Het maakt dan niet uit waar je verblijft, je pakt de auto en gaat een dagje van Sevilla naar Granada of van Málaga naar Gibraltar bijvoorbeeld. Of als je op een extreem warme dag juist naar het strand wil.

Busreizen door Andalusië

Misschien wil je niet zelf rijden of heb je geen rijbewijs. Of ben je te jong om een huurauto te kunnen huren. Dan is een busreis een goed alternatief voor een rondreis. Je kunt nog steeds het vliegtuig naar Andalusië nemen, maar er zijn ook busreizen die van Nederland naar Spanje, en andere locaties, rijden. Een busreis in Andalusië is niet ongewoon. De bussen rijden dan ook vaak tussen de populaire bestemmingen, waardoor een busreis een ideale mogelijkheid is om de regio te ontdekken.

Rondreizen door Andalusië

Er rijden gewoon bussen als openbaar vervoer tussen deze populaire bestemmingen in Andalusië waar je gebruik van kunt maken. De tickets zijn relatief goedkoop en je kunt op die manier zelf invullen wanneer je waar wil zijn en hoelang je daar blijft. Een andere optie is een rondreis. Die kun je natuurlijk zelf maken in een auto, als je een auto mag huren en een rijbewijs hebt tenminste. Wie dat niet heeft kan ook rondreizen in Andalusië met een bus. Die wordt dan bestuurd door een ervaren buschauffeur.

Groepsreizen Zuid Spanje

Een rondreis of gebruik maken van de bussen kun je gerust alleen doen. Maar dat vindt niet iedereen even gezellig. Een alternatief is een groepsreis. Dit hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze groepsreizen in Andalusië. Groepsreizen worden in allerlei soorten aangeboden. Je kunt je soms als groep juist opgeven, maar er zijn ook reizen die worden georganiseerd voor mensen die ander niemand hebben om mee op vakantie te gaan. Als je zoekt naar een partner waarmee je kunt reizen, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een singlereis.

Gerichte rondreizen

Groepsreizen zijn over het algemeen rondreizen. Met de groep tour je van plek naar plek in een bus. Iedereen verblijft dan op dezelfde locatie. Of dat een hotelkamer of appartement is, zal verschillen per reis. De meeste reizen worden georganiseerd om een bepaald thema. Bijvoorbeeld wandelvakanties of cultuurvakanties. Zo kun je bepalen welke groepsreis door Andalusië jou het meest aanspreekt.

De veelzijdigheid van Andalusië

Kortom heeft Andalusië van alles wat te bieden. Van vakantiehuis tot camping, van stad tot strand en van historie tot kunst. Dat maakt Andalusië een veelzijdige vakantiebestemming voor ieder soort reiziger en allerlei verschillende gezelschappen. Dit stuk Spanje is niet alleen voor zonaanbidders, maar biedt zelfs mogelijkheden voor wintersporters.