Ga jij vaak last minute op vakantie?

geplaatst op 13-09-2023
 Zomervakantie 
 Citytrip 
alt

Soms zit je op het internet te scrollen en dan komt er ineens een aanbieding voor een trip voorbij die je niet kunt laten liggen. Voor een paar tientjes een midweek naar Barcelona, een weekend in een heerlijk resort in de Bohemen, noem het maar op. Als jij regelmatig ingaat op deze mooie aanbiedingen, is het handig om te weten hoe je zorgt dat je altijd goed verzekerd op reis kunt gaan. Het is namelijk belangrijk om niet zonder reisverzekering op pad te gaan. Mocht er tijdens je vakantie iets gebeuren, waar je dan ook bent, dan heb je altijd je reisverzekering achter de rug. Wij laten je zien waarom deze verzekering zo belangrijk is en ook hoe je kunt zorgen dat je altijd verzekerd bent zodat je kunt vertrekken wanneer je maar wilt.

Waarom is een reisverzekering belangrijk?

Een reisverzekering kun je inzetten wanneer je tijdens je vakantie in de problemen komt. Dit kunnen heel uiteenlopende problemen zijn. Denk bijvoorbeeld aan verkeerd voedsel dat je gegeten hebt waardoor je erg ziek wordt en waardoor je naar het ziekenhuis moet. Je kunt dan contact opnemen met je verzekeraar die zal zorgen dat jij zo snel mogelijk naar het ziekenhuis kunt gaan. Het kan ook gebeuren dat je plotseling terug naar huis moet omdat er thuis iets ernstigs gebeurd is. Ook in dat geval kun je meteen contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij die zal zorgen dat jij zo snel mogelijk op het vliegtuig naar huis kunt stappen.

Ga voor de doorlopende reisverzekering

Sommige mensen gaan maar een keer per jaar op vakantie en die vakantie wordt al een jaar van tevoren gepland. Deze mensen hebben voldoende aan een kortlopende reisverzekering. Ga jij echter vaak spontaan op reis, dan is een doorlopende reisverzekering van Univé geschikter. Deze loopt namelijk het hele jaar en je hoeft dus niet per trip weer een nieuwe verzekering af te sluiten. Je betaalt maandelijks een premie en in ruil daarvoor kun je gaan en staan waar je maar wilt. Let er wel op dat je verzekering de gebieden dekt waar jij naartoe gaat. Meestal is het zo dat een basisreisverzekering landen in Europa dekt. Vlieg jij vaak naar oorden buiten Europa, dan kun je je verzekering aanvullen met een grotere dekking. Zo weet je zeker dat waar ter wereld je ook bent, je altijd een beroep kunt doen op je verzekering.

Personaliseer je verzekering met de juiste aanvullingen

Niet alleen kun je een extra verzekering toevoegen om de dekking van je pakket te vergroten, je kunt ook nog tal van andere opties aan je verzekering toevoegen om je reisverzekering te personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan een annuleringsverzekering. Mocht je iets geboekt hebben, maar toch niet op reis kunnen gaan, dan kun je de gemaakte kosten bij je verzekeraar declareren. Zo voorkom je dat je onnodig geld uitgeeft. Surf even naar de site van je verzekeringsmaatschappij om alle aanvullende opties te bekijken en kies wat voor jou het meeste voordeel gaat opleveren.