Op vakantie in eigen land? Doen!

geplaatst op 25-06-2020
 Zomervakantie 
 Wandelen 
Nederland heeft veel te bieden aan de toerist. En ook als Nederlander is het leuk om je eigen land te ontdekken. Heb je de Waddeneilanden wel eens aangedaan? Nee...., breng dan eens een korte vakantie door op Ameland!
alt

Oh nee! Dreigt jouw vakantie in het water te vallen door de corona crisis? Maak je niet druk! Er zijn zat locaties in eigen land waar jij en jouw familie zich prima zullen vermaken. Een van de prachtige plekken in Nederland, waar jij een gegarandeerd een vakantiegevoel zal hebben is op Ameland. Het eiland staat bekend om haar historische dorpjes, mooie stranden en natuurlijk de Amelander vuurtoren. Je hoeft niet meer urenlang te wachten op het vliegveld in verband met lange controles. Daarnaast is de overtocht naar het eiland maar 50 minuten met de boot en kun je deze boottocht ook nog eens genieten van de zon. Je vakantie begint hier eigenlijk al!

De diversiteit van Ameland is enorm

Overdag is er veel te doen op het eiland. Er zijn verscheidene musea op dit Waddeneiland te vinden zoals een juttersmuseum. Daarnaast zijn er talloze restaurants waar je kunt genieten van lokale lekkernijen. Er zijn een paar bierbrouwerijen waar je echt Amelander bier kunt proeven. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een Nobeltje te drinken, dit is een echt Amelander likeur. In de dorpjes zijn kleine souvenirwinkeltjes te vinden waar lokale producten verkocht worden. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om tijdens je verblijf op Ameland zelf te je eigen souvenirs te zoeken op het strand! Het eiland is ook erg populair voor wandelaars en fietsers. Prachtige fiets- en wandelroutes zijn uitgezet over het hele eiland.

De Wadden perfect voor een leuke vakantie!

Er zijn verschillende opties wat betreft het overnachten op het eiland. Er zijn op Amelandvele campings waar je je tentje op kunt zetten. Hou je meer van luxe? Het is ook mogelijk om een vakantiehuis Ameland te boeken. Ameland Residence biedt prachtige vakantiehuisjes aan waar jij heerlijk met jouw gezin kunt overnachten. Van een bungalow tot een luxe villa. De huisjes zijn voorzien van een mooi terras, luxe badkamer (inclusief ligbad), een solarium en zelfs een sauna! Dat wordt een ontspannen vakantie dus!