Pinguïns spotten te Simonstown in Zuid-Afrika

geplaatst op 11-11-2014
 Zomervakantie 
 Rondreis 
 Wandelen 
alt

Mensen die de vakantie in Zuid-Afrika doorbrengen verheugen zich vaak op het van dichtbij aanschouwen van de imposante dieren. Een veelgehoorde kreet is “The Big Five”, dit zijn voor veel mensen de dieren die ze willen spotten tijdens een bezoek aan één van de grote natuurparken.
Maar veel minder mensen weten dat er ook pinguïns te zien zijn tijdens het verblijf in Zuid-Afrika. Deze zijn met name op één plek perfect te observeren, namelijk “Boulders Beach”. Deze stranden meet grote rotsblokken (zoals de naam al zegt) zijn te vinden in het plaatsje Simonstown. Deze plaats is gunstig gelegen op circa 40 minuten van Kaapstad.

De pinguïnkolonies van Boulders Beach zijn uniek in Afrika

Het continent Afrika staat bekend om veel facetten. Natuurschoon, eigen cultuur en een divers dierenrijk. Maar vraag eens aan iemand om tien dieren die te vinden zijn in Zuid-Afrika op te noemen en de kans is erg groot dat hier geen pinguïns genoemd zullen worden.
Op de stranden van Boulder Beach bij Simonstown is een populatie te vinden van enkele duizenden dieren. Deze kolonie is uniek en dit kun je niet alleen zien maar ook duidelijk ruiken. Als je de auto parkeert op de nabijgelegen parkeerplaats en te voet de laatste honderden meters naar het strand loopt kun je ze letterlijk ruiken. Hoewel je even aan de geur moet wennen is omkeren geen optie en bij aankomst op het uitkijkplatform wordt je beloond met het aangezicht van vele pinguïns. Je komt ogen te kort om de activiteiten van deze beesten te volgen. De één is aan het zwemmen in de Atlantische Oceaan, de ander relaxt op een rots in de zon en de volgende loopt al kwetterend over het strand. Als je een vakantiehuis in Zuid-Afrika huurt en verblijft in het zuiden van het land dan moet je de auto pakken en richting Simonstown koersen. Boulders Beach en zijn pinguïns wachten op u.

Van Kaapstad naar Simonstown, wat een genot!

Je hoort nog wel eens kreten als de reis is belangrijker dan het doel. Als je tijdens de vakantie in Zuid-Afrika verblijft in Kaapstad en met de auto afreist naar Simonstown om de pinguïns op Boulder-Beach gade te slaan dan ervaar je wat hiermee wordt bedoeld. Het is namelijk een prachtige autoroute die je fantastische vergezichten over de zee en het binnenland geeft. Langs de weg zijn er diverse uitkijkpunten te vinden. Met een beetje geluk zie je zeehonden op een rots in de zon liggen. Ook kun je wellicht vanaf de hoger gelegen punten een haai of walvis ontdekken in de Atlantische Oceaan.
Deze autoroute wordt tot de mooiste van de wereld gerekend. Een fototoestel meenemen is dan ook iets wat u zeker moet doen. De camera komt natuurlijk ook weer goed van pas in Simonstown, u zult bemerken dat pinguïns fotogenieke dieren zijn. U kunt ze vanaf het platform fotograferen maar het is ook mogelijk om een kajak te huren en onder begeleiding van een gids deze kolonie vanuit het water te bestuderen.