Zomervakantie in Spanje doorbrengen

geplaatst op 23-02-2016
 Zomervakantie 
alt

Veel Nederlanders en Belgen boeken graag hun zomervakantie naar Spanje, omdat dit land voor iedere vakantieganger wel iets te bieden heeft. Zo zijn de Costa's, Canarische Eilanden en Mallorca ideaal om naartoe te gaan voor een strandvakantie en indien u graag wilt genieten van citytrips, cultuur en historie dan is het binnenland van Spanje ideaal. Twijfelt u nog naar welk vakantieland wilt gaan deze zomer? Twijfel niet langer, Spanje is een hele goede keuze.

Spanje is een geweldig vakantieland

Spanje heeft een zeer aangenaam klimaat, mooie brede stranden, kunst en cultuur, prachtige dorpjes en nog veel meer. In Spanje is in ieder geval genoeg te doen. Maak een strandwandeling over het strand, wandel door de mooie natuurlandschappen of snuif cultuur op in één van de grote Spaanse steden zoals Barcelona, Madrid, Valencia of Sevilla. Wanneer u een zomervakantie naar Spanje boekt hebt u de keuze uit een verblijf in een hotel, appartement, vakantiehuis of op een camping. De mogelijkheden zijn dus legio. Vakantieland Spanje is geschikt voor een zomervakantie voor iedereen. Ga met het gezin, familie, gezellig met zijn twee of hele groep vrienden op vakantie. Spanje heeft echt alle eigenschappen wanneer u opzoek bent naar een fantastische zonvakantie.

Weer & klimaat van Spanje

Iedere regio in Spanje kent een eigen klimaat. Zo schijnt de zon het hele jaar door aan de Costa del Sol. De gemiddelde temperatuur ligt hier tussen 15 graden (winter) en 30 graden (zomer). De temperatuur op de Canarische Eilanden is ook heerlijk. Deze eilanden kennen een mild klimaat en het hele jaar door is er een aangename temperatuur. Op Mallorca kan de temperatuur in de zomer behoorlijk oplopen tot boven de 35 graden. Voorjaar en najaar kennen een gemiddelde temperatuur van 23 graden. Gemiddeld genomen kent Spanje het hele jaar door een mild klimaat en deze vakantiebestemming is dan ook niet voor niets erg in trek bij Nederlanders in voorjaar, zomer, najaar en winter.

Spaanse bezienswaardigheden

Naast zon, zee en strand valt er in vakantieland Spanje van alles te bewonderen. Maak een citytrip naar Barcelona en bewonder de meesterlijke werken van Gaudi, zoals de Sagrada Familia of maak een stedentrip naar Madrid. Deze stad heeft imposante pleinen, musea en fantastische fonteinen. Spanje kent een eeuwenoude historie, cultuur en tradities. Het is heel gastvrij vakantieland met een zeer vriendelijke, hartverwarmende Spaanse bevolking.

Reizen richting Spanje

Of u nu met de auto, trein of vliegtuig naar Spanje gaat, de reiskosten vallen alles mee. Met het vliegtuig reizen naar Spanje is het snelste en helemaal niet duur. U kunt heel voordelig vliegen naar de mooie Spaanse eilanden Mallorca, Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura of Lanzarote. Wilt u graag een citytrip maken naar bijvoorbeeld Barcelona of Madrid? Dan kunt u daar voordelig heen reizen per vliegtuig, auto of trein.

Goedkope zomervakantie naar Spanje?

Wanneer u extra goedkoop een vakantiehuis in Spanje wilt boeken kunt u het beste gebruik maken van aanbiedingen, last minutes of all inclusive vakanties. Veel vakantiegangers maken het liefst gebruik van vroeg-boekkorting. Dat is niet voor niets. Wanneer u namelijk vroeg uw zomervakantie naar Spanje boekt kunt u behoorlijk wat korting krijgen op uw vakantie. Veel reisaanbieders bieden de mogelijkheid aan om nu al te boeken en later te betalen. U kunt bij deze vakantieaanbieders een reis naar Spanje boeken voor de zomervakantie met vroegboekkorting en pas betalen wanneer u uw vakantiegeld hebt ontvangen. U kunt natuurlijk ook gebruikmaken van een last minute. Hierbij boekt u juist uw vakantie naar Spanje zo laat mogelijk. Het voordeel is dat u goedkoop een zomervakantie naar Spanje kunt boeken, het nadeel is dat u iets minder keuze hebt uit hotels, appartementen, vakantiehuizen en campings. Dan zijn er ook nog all inclusive vakanties waarbij u korting krijgt op een volledig verzorgde vakantie. Bij een all inclusive vakantie zijn ontbijt, lunch, snacks, drankjes en/of avondeten inbegrepen. Dat kan u veel geld besparen, want u hoeft op plaats van bestemming zelf niets meer te kopen.