Puerto del Carmen op het eiland Lanzarote

geplaatst op 05-11-2021
 Zomervakantie 
alt

Ga je op vakantie naar één van de Canarische eilanden? Dan kom je in de plaats Puerto del Carmen op het eiland Lanzarote heerlijk tot rust. Bovendien is er in deze stad meer dan voldoende te beleven voor zowel jong en oud. De plaats trekt jaarlijks dan ook veel toeristen. Strandliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Want de stranden zijn hier uitgestrekt en de boulevard is kilometers lang. Je vindt hier volop gezellige bars, winkels en volop restaurants. Terwijl het op de rest van het eiland meestal waait, ligt Lanzarote erg beschut. Dat zorgt ook voor aangenamere temperaturen.

Vluchtinformatie Puerto del Carmen

Wekelijks vertrekken er voldoende vluchten naar het eiland. Deze vliegen rechtstreeks vanuit Nederland naar Lanzarote. Tevens is het mogelijk om via Duitsland te vliegen. Dat kan een voordeel zijn voor Nederlanders die vlakbij de Duitse grens wonen. Daarnaast heb je ook meer keuze uit zowel vertrekdata als vliegmaatschappijen. Doordat het aanbod daarmee groter wordt, kan je makkelijker besparen op je vliegticket omdat je de prijzen van meer maatschappijen met elkaar kunt vergelijken.

Overnachting

Kamperen in Puerto del Carmen is niet mogelijk en ook niet toegestaan op privéterrein. Je zult daarom een hotel of appartement moeten boeken. In deze stad heb je daarin voldoende keuze. Er staan tientallen appartementencomplexen en hotels. Voor een goedkopere overnachting kan je het beste het oostelijke gedeelte van de stad vermijden. Direct ter plekke reserveren is mogelijk maar we raden je aan om vooraf te reserveren tijdens het hoogseizoen.

Bezienswaardigheden en uitgaan

In Puerto del Carmen is er meer dan genoeg te zien en te beleven. Bezoek in elk geval Nationaal Park Timanfaya. Dit landschap doet surrealistisch aan en heeft nog het meeste weg van een maanlandschap. In werkelijkheid is het een lavagebied. De vulkanen zijn hier ook nu nog steeds actief. Bekijk ook de lavagrot van kunstenaar Manrique (Fundación de César Manrique). Een bijzondere attractie is tevens Jardín de Cactus. Dit is een botanische tuin. De uitgaansgelegenheden vindt je vooral aan de boulevard en in de stad zelf wemelt het er van de restaurants. En wil je eens een gokje wagen? Dat kan in Gran Casino de Lanzarote. Deze vindt je aan de Avenida de las Playas (nummer 12).