Recreatiewoning upgraden doe je zo

geplaatst op 30-07-2019
 Tweede woning 
alt

Heb jij een vakantiewoning gekocht en wil je deze verhuren? Dan zul je er voor moeten zorgen dat je deze woning aantrekkelijk maakt. Er zijn verschillende manieren om je vakantiehuis te upgraden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een heel nieuw huis te laten bouwen door het oude te slopen. Je kunt er ook voor kiezen om delen van het huis te verbouwen, maar hoe ga je dit finacieren? Heb je geld gespaard of ga je geld lenen voor een verbouwing? Denk hierbij aan badkamers, keukens en slaapkamers. Je kunt het zo gek maar niet verzinnen. Het verbouwen brengt veel voordelen met zich mee. Je kunt je huis bijvoorbeeld uniek maken waardoor jouw huis opvalt. Wanneer jouw huis opvalt zullen mensen deze sneller huren en zul jij meer inkomen hebben. Het is dus een kwestie van investeren. Uiteindelijk is de kans groot dat jij deze kosten terugkrijgt.

Hoe verbouwen

Als eerste is het belangrijk dat je jezelf de vraag stelt hoe en wat je gaat verbouwen. Wil je een compleet nieuw huis neerzetten omdat het huidige huis geen mensen meer trekt of wil je delen van het huis verbeteren. Mensen houden erg van hygiëne, zij geven dan ook veel om goed sanitair. Een tip is om ervoor te zorgen dat het sanitair goed is. Mensen kunnen echt afknappen als het sanitair tegenvalt. Als dit in orde is moet je naar de keuken kijken. De keuken is belangrijk omdat mensen er regelmatig voor kiezen zelf te koken. Door zelf te koken kunnen grote gezinnen veel geld besparen, ga maar eens na wat het kost om met vijf kinderen te gaan uit eten. Als je eenmaal hebt besloten wat je wilt verbouwen is het zaak om na te denken hoe je dit gaat doen. Waarschijnlijk zul je een aannemer moeten inhuren om deze klus te klaren. Een verbouwing is erg intensief en kost dus ook veel geld!

Geld lenen

Geld lenen voor een verbouwing je huis of tweede woning is vaak noodzakelijk omdat het veel geld kost. Als je tijdens het verbouwen je huis meteen duurzaam maakt kun je in aanmerking komen voor een Green Loan. Deze lening heeft een lage percentage wat efficiënt is voor jou. Bij het aanvragen van de lening moet je voldoen aan een paar eisen. Als je voldoet aan deze eisen wordt er gekeken of het wel verantwoord is het gevraagde bedrag te lenen. Dit wordt door middel van een BKR toetsing gedaan.