Hoe creëer je de ideale zithoek in je vakantiewoning?

geplaatst op 03-02-2022
 Tweede woning 
Zelf een vakantiewoning hebben is heerlijk. Een aantal weken per jaar kun je lekker vertoeven op een plek wat aanvoelt als thuis. Wanneer je begint met het inrichten van je vakantiewoning wil je dat het huiselijk aanvoelt, maar omdat je er niet het hele jaar door zit wil je er ook niet de hoofdprijs aan uitgeven. Hierin moet je een mooie balans gaan vinden, in deze blog gaan we een aantal tips geven om de ideale zithoek te creëren.
alt

Focus op rust

Je hebt zonvakanties en je hebt actieve vakanties, maar toch wil je na een dagje erop uit te zijn geweest graag lekker tot rust komen. Relaxstoelen bieden je een comfortabele zitplek die ervoor zorgt dat jij er de volgende dag weer tegenaan kan. Een fauteuil met voetensteun zou het meest ideaal zijn. Relaxstoelen zorgen ervoor dat je ruggengraat in een natuurlijke houding ontspant. De stoel kan helpen tegen nek- en rugklachten, maar ook voor iemand die gewoon even lekker tot rust wil komen is de stoel geschikt. Tegenwoordig heb je ook een hoekbank met relaxfunctie. In principe hebben die dezelfde voordelen als relaxstoelen, maar dan met meer zitplek. Als je voor een hoekbank gaat in je vakantiewoning zorgt dat voor een knusse uitstraling. Je kunt de hoekbank combineren met een kleed, salontafel en een fauteuil. Dan heb je een lekkere knusse zithoek. Als je de knusse omgeving iets moderner wil maken dan kun je voor een relaxfauteuil modern gaan. Op deze manier heb je een knusse hoek met een modern tintje.

Welke stijl past het beste in een vakantiewoning?

De meeste mensen gaan in hun vakantiewoning voor een kustthema. Wat voor mij denk ik de belangrijkste regel is voor het inrichten van je vakantiewoning, is dat je het buitenleven gevoel doortrekt naar binnen. Op zomervakantie ben je eigenlijk constant buiten. Als je dat gevoel in je inrichting meeneemt dan krijg je een mooi geheel die goed aansluit op je vakantiegevoel. Denk hierbij aan diverse (nep)planten, fotobehang en posters of schilderijen van de omgeving. Door de verbinding met de omgeving creëer je in de zithoek een fijne ruimte waar je lekker met je gezin kunt zitten.

Tips voor de rest van je vakantiewoning

Naast de zithoek heb je natuurlijk nog heel wat andere delen van het huisje in te richting. Zorg in de slaapkamer voor een praktische inrichting. Ga niet te veel op details letten in de slaapkamer, op vakantie spendeer je daar waarschijnlijk toch heel weinig tijd. Een andere tip die ik jullie wil meegeven is dat je genoeg opbergruimte creëren. Als je met tassen/koffers aankomt zetten wil je natuurlijk niet dat deze voor de rest van de vakantie in het zicht blijven staan. Door genoeg opbergruimte te maken zorg je ervoor dat alles netjes achter deurtjes kan worden opgeruimd. Tot slot: een praktische keuken. Voor die keren dat je wel in het huisje blijft eten is het belangrijk dat je makkelijk je draai kunt vinden in de keuken. Zorg voor goedwerkende apparatuur, en eventueel een vaatwasser.