Recreatiewoning? Van droom naar werkelijkheid

geplaatst op 21-03-2020
 Tweede woning 
alt

Je gaat al jaren op vakantie naar die ene regio in Frankrijk, naar die mooie streek in Duitsland of dat leuke dorpje in de Hollandse Achterhoek. De auto vol, Calvin Klein tas mee en drie weken richting je favoriete stek. Weken die vaak voorbijvliegen. Je zou er het liefst langer willen blijven. Dat kan!

Je hebt er wel eens van gedroomd, maar het leek voor jou niet weggelegd. Toch is het voor veel mensen bereikbaar om in hun favoriete omgeving een recreatiewoning te hebben. Een eigen huisje, waar je niet alleen vakantie houdt maar een langere tijd kunt vertoeven en zelfs kunt werken als je wilt. Met je laptop rugzak kun je er weken blijven. 

Droomhuis Gezocht laat zien hoe het gaan kan

Op televisie wordt hier regelmatig aandacht aan besteedt. Zo tonen de programma’s House Vision en vooral het populaire Droomhuis Gezocht hoe zoiets in zijn werk gaat. Het gaat meestal in een aantal stappen. 

-budget
Het budget in van belang. Afhankelijk van het gewenste land wordt er een woning gezocht passend bij het te besteden bedrag.

-regelgeving
Niet in ieder land in is een recreatiewoning zomaar gekocht. Laat je goed voorlichten over de te nemen stappen. Praat met experts en mensen die al eerder een vakantiehuis in het betreffende land kochten. 

-wensen
Wat zijn de wensen. Hoe groot moet het huis zijn, moet het in the middle of nowhere liggen of juist in een dorp? Welke voorzieningen worden er gewenst? Hoe ver wil je reizen naar je recreatiewoning? Het zorgt er allemaal voor dat je een duidelijk pakket creëert aan de hand waarvan je op zoek kunt gaan. 

In het geval van Droomhuis Gezocht is het Sybrand Niessen die de mensen op sleeptouw neemt. Leuk om naar te kijken en in mee te dromen. In de meeste gevallen moet je echter zelf op pad en een en ander goed uitzoeken. 

Wees goed voorbereid op eventuele koop

Zorg er dan ook voor dat je goed voorbereid op pad gaat, want eenmaal dat leuke huis gezien, is het moeilijk te weerstaan. Om dan goed te handelen en te weten waar je aan begint is het handig onder meer de juiste informatie te hebben en de papierwinkel in orde te hebben. Dat is meer dan slechts een verkoopfolder in de Micmacbags met je meedragen. Zorg ervoor dat je weet of je naar de notaris moet en wat er dan van je gevraagd wordt, hoe het zit met het (wei)land er omheen, wat ervoor nodig is om er langere tijd te mogen blijven, ga zo maar door. Dat gaat verder dan een droom.