Adverteren via Recreatiewoning.nl

geplaatst op 10-10-2011
 Tweede woning 
alt

De geheel vernieuwde website van Recreatiewoning.nl is nu online. We merken dat eigenaren van een vakantiehuis of aanbieders van een tweede woning ons ook steeds beter weten te vinden. Enerzijds komt dit doordat we een uitstekende domeinnaam hebben welke garant staat voor het trekken van de juist doelgroep. Ook worden we steeds beter gevonden via de zoekmachines.
Anderzijds merken we dat nieuwe adverteerders zich bij ons aanmelden doordat ze geattendeerd zijn door iemand anders zoals familielid, vriend of collega. Wij zijn hier natuurlijk erg blij mee, dit betekent dat onze formule aanslaat en we op de goede weg zijn. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat alles perfect is. Er is nog steeds voldoende te bewerkstelligen om Recreatiewoning.nl geleidelijk aan naar een steeds hoger niveau te tillen.

Op een duidelijk beeld te geven in de mensen en bedrijven die adverteren op Recreatiewoning.nl is het handig om deze onder te verdelen in drie verschillende groepen.
Namelijk particuliere eigenaren, zakelijke aanbieders en bedrijfspromotie.

particulier eigenaren (bezitter van een tweede huis)

De naam zegt het al dit zijn particulieren die zelf een vakantiehuis hebben. Vaak is het zo dat ze naast eigen gebruik als zijnde tweede woning het object ook willen aanbieden aan potentiële huurders welke op zoek zijn naar een vakantiewoning voor het doorbrengen van een vakantie. Voor een recreatiewoning koop aanbod kun je onze website checken.
Vaak maken mensen gebruik van onze website omdat ze door de formule welke Recreatiewoning.nl hanteert zelf de controle over de verhuur kunnen houden. Vooral mensen welke het 2e huis maar voor een bepaalde periode van het jaar in de verhuur willen doen spreekt dit erg aan.
Maar ook een recreatiewoning huren kan via ons vakantiehuizen portaal.
Maar ook de kopersmarkt bezoekt onze website, dus particulier eigenaren van een vakantiehuisje welke deze in de verkoop wil zetten zal Recreatiewoning.nl kunnen aanmerken als een geschikt medium om het vakantiehuis te promoten.

zakelijke aanbieders (makelaars, etc.)

Deze kunnen we eigenlijk ook nog weer onderverdelen in twee verschillende doelgroepen. We hebben daar de makelaars en ontwikkelaars welke graag een tweede huis willen promoten en zij hopen de verkoop te stimuleren door deze in de “etalage” van Recreatiewoning.nl te plaatsen.
Een andere zakelijke aanbieder is de verhuurorganisatie. Zij presenteren op onze website vaak een aanbod van een aantal vakantiehuizen welke u desgewenst zelfs online kunt huren op Recreatiewoning.nl. U moet dan denken van kleine verhuurbedrijfjes tot aan grote verhuurorganisaties. De grootste verhuurder van vakantiehuizen is bijvoorbeeld klant bij ons.
De manier waarop deze zakelijke aanbieders een deel van hun aanbod bij ons presenteren gaat via het inkopen van credits via de “makelaarsmodule” Wij moeten er bij zeggen dat deze naam misschien niet helemaal gelukkig gekozen is door ons. Want behalve makelaarskantoren maken er ook ontwikkelaars, bouwbedrijven en  verhuurorganisaties gebruik van de mogelijkheid om via de makelaarsmodule te adverteren op Recreatiewoning.nl.
De makelaarsmodule werkt erg eenvoudig, bedrijven kunnen een aantal credits bij ons inkopen en vervolgen direct starten met het plaatsen van een tweede woning of vakantiehuis op onze website. Vervolgens kan de klant online afrekenen en gelijk hierna doorgaan met het plaatsen van meerdere vakantiewoningen of 2e huizen. Dit maakt voor het advertentietarief niets uit, er is immers al betaald.
Een credit wordt afgeschreven van een account op het moment dat er een volledig ingevuld contactformulier wordt verzonden door een potentiële huurder of koper. Hiermee heeft de adverteerder gelijk een waardevol contact in handen waar hij mee aan de slag kan.
Wel is het te verwachtten naarmate de adverteerder meerdere vakantiehuisjes of recreatiewoningen op Recreatiewoning.nl plaatst, de contactformulieren in een hoger tempo binnenkomen en het aantal credits sneller teruglopen dat als er maar geadverteerd wordt met één object. Maar dit is natuurlijk ook logisch.
Als alle credits zijn verbruikt dan zullen de advertenties  van de desbetreffende adverteerder van de website verdwijnen. Voordat dit gebeurt krijgt deze partij nog wel een mail van Recreatiewoning.nl waar de mogelijkheid wordt geboden voor het extra inkopen van credits.

bedrijfspromotie (bannering, etc.)

Naast particuliere of zakelijke partijen zijn er ook diverse bedrijven welke weliswaar geen vakantiehuis verhuren of tweede woning verkopen maar wel klanten zoeken in dezelfde doelgroep. Voor deze partijen is het mogelijk om te adverteren via Recreatiewoning.nl. Dit kan via een nieuwsbrief welke wij elke maand versturen maar het kan ook door middel van het inkopen van bannerruimte. De mogelijkheden zijn erg divers op Recreatiewoning.nl en dit maakt het voor de adverteerder dat hij zelf kan bepalen in welk katern van onze website hij wil adverteren om zodoende zijn doelgroep goed te kunnen bereiken.