Reis als een local tijdens je citytrip

geplaatst op 18-10-2019
 Zomervakantie 
 Rondreis 
 Tweede woning 
 Citytrip 
alt

Iedereen heeft een ander doel wanneer ze op stedentrip gaan. De een wil achteroverleunen in een hop-on hop-off bus, zodat ze alle toeristische attracties gemakkelijk van hun lijstje kunnen afvinken. De ander mijdt de toeristenmassa’s en gaat opzoek naar plekken waar het rustiger is in de hoop om een glimp op te vangen hoe het lokale leven aldaar is.

Laten we eerlijk zijn. Als toerist in Parijs wil je sowieso de Eiffel Toren zien, maar als je wilt ervaren hoe het lokale leven in Parijs is, zul je moeten reizen als een local.

Maar waarom zou je dit doen? Hier zijn de beste redenen.

Bezoek authentiekere plekken

Highlights als de Berlijnse Muur, het Colosseum en de Sagrada Familia zijn allemaal uniek voor hun stad. Ze zijn niet voor niets populair, dus moet je ze ook zeker bezoeken. Echter, je krijgt pas echt het Italiaanse gevoel op het moment dat je in een zijstraatje een koffiebarretje tegenkomt vol met Italianen die er hun koffie halen. Die atmosfeer en de unieke Italiaanse smaak van een verse espresso zorgen voor het echte authentieke gevoel.

Leer meer

Reizen gaat niet alleen over plekken afvinken op je checklist, maar ook over opdoen hoe de lokale cultuur in elkaar steekt. Wat de gebruiken, tradities, geschiedenis en cuisine zijn. Wanneer je in de rij voor de Mona Lisa staat, zul je je wereldperspectief niet zo snel verbreden. Wanneer je in gesprek raakt met locals, zul je op een zeer persoonlijke manier dingen te weten komen die voor jou relevant zijn.

Ontmoet nieuwe vrienden

Irish pubs lijken altijd een goed idee. Echter zul je hier eerder andere toeristen tegenkomen dan de locals. Je kunt in contact komen met gelijkgestemde locals via allerlei platformen, bijvoorbeeld Hi,hi Guide. Zoek een local die net zoals jou geïnteresseerd is in

-          fotografie

-          geschiedenis

-          architectuur

-          kunst

-          of eten

Wanneer je met een local rondloopt door de stad, voelt het eerder alsof je door een vriend(in) wordt rondgeleid in plaats van door een gids.

Maak waardevolle herinneringen

Waardevolle herinneringen komen voort uit spontane ontdekkingen. Probeer dus eens om niet alles uit reisgidsen of reisblogs te halen, maar om gewoon eens linksaf een willekeurige straat in te slaan. Soms is het goed om uit je comfortzone te stappen, want juist op dat soort momenten ontstaan de leukste situaties die je bij zullen blijven.

Krijg lokale tips

Op het moment dat je in contact komt met locals, zul je minder snel in tourist traps trappen. Locals weten welke restaurants het beste eten serveren, locals weten waar je het beste uitzicht over de stad hebt, locals weten de gezellige barretjes waar jij van lokale drankjes kunt genieten. Kortom, advies van lokale experts zijn goud waard voor jou als onwetende toerist.

Begrijp de lokale gebruiken

Steeds meer locals krijgen een hekel aan toeristen. Alleen als je enigszins weet wat de lokale gebruiken zijn, zullen locals meer respect voor je hebben en minder hinder ondervinden van toeristen in hun stad. Op deze manier kunnen we samen reizen duurzaam houden.

Probeer voordat je naar je bestemming gaat alvast wat groeten in de taal te leren als een blijk van goede wil. Dit wordt altijd gewaardeerd en zal een lach laten verschijnen op menig local’s gezicht.

Bespaar geld

Dichtbij de toeristische attracties zit het vol met overpriced restaurants, die jouw budget flink pijn kunnen doen. Waarom zou je cocktails van €20 drinken en een simpele pasta van €30 eten? Als je naar de plekken gaat waar de locals komen, betaal je vaak een stuk minder voor iets wat veel lekkerder is. 

Soms is het niet verkeerd om een die-hard toerist te zijn die een checklist met must-sees afwerkt, maar soms is het ook een erg goed idee om te reizen als een local. Zolang jij maar goede herinneringen overhoudt aan jouw trip.

Reis als een local met een local van Hi,hi Guide