Parijs & omgeving

Parijs & omgeving

Regio in Frankrijk

Wie kent het niet de stad Parijs. Wereldwijd gezien als één van de mooiste steden op aarde. De stad heeft zoveel te bieden en is ideaal voor een korte vakantie of stedentrip. Superlatieven schieten tekort om deze wereldstad in enkele zinsneden te beschrijven. Toch gaan we dat wel proberen op deze pagina!
Maar ook de omliggende regio is de moeite waard. Dit gebied is beter bekend als Île-de-France en ook hier is het prima toeven en dus een geschikte plek om een vakantiehuis te huren. De gehele regio kun je trouwens weer onderverdelen in een aantal departementen zoals onder andere Essonne, , Val-de-Marne, Yvelines en Seine-et-Marne.
Parijs en haar omgeving hebben al vele eeuwen een enorme aantrekkingskracht op toeristen en dagjesmensen en voor een heerlijk verblijf in dit deel van Frankrijk is het dan ook zaak om een passende accommodatie te zoeken. Of u nu voor een appartement kiest in hartje Parijs of een luxe vakantiewoning wilt huren in het achterland van Île-de-France voor beide geldt dat deze zeker te boeken zijn en ook nog voor een betaalbare prijs. Het is aan u om uw favoriete woning te selecteren.
Zodoende bent u er zeker van dat u een prima uitvalsbasis heeft tijdens uw vakantie in de omgeving van Parijs.


Toerisme

Vraag maar eens lukraak aan familieleden, buren of vriendengroep wat voor stad hoog op het lijstje staat om te bezoeken of welke steden een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten. Een naam die u waarschijnlijk meermaals zult horen is Parijs. Deze hoofdstad van Frankrijk heeft zoveel bekende gebouwen, musea, winkelaanbod en stadsparken dat dit een stad is waar u minsten eenmaal in uw leven naar moet afreizen. Huur een vakantieappartement in Parijs en ontdek het prachtige museum het Louvre, beklim de Eifeltoren, bekijk het interieur van de Notre-Dame, beklim de trappen van de Sacré-Coeur en ontdek de hierachter gelegen kunstenaarswijk Montmartre.
Maar ook de stadstuinen zijn prachtig een aanrader om eens even helemaal weg te zijn uit de hectiek van de stad is Jardin du Luxembourg. Struin ook eens over Place de la Concorde en winkelliefhebbers moeten een dag uitrekken om de Champs-Élysées te bezoeken. De meest exclusieve zaken van de stad zijn hier te vinden. Tegen de avond kunt u een heerlijke dinercruise maken op de rivier de Seine. Parijs trekt tijdens een heerlijk diner als een schouwspel aan u voorbij.
Voor een gezinsvakantie is Parijs op zich ook best interessant. Want behalve de nodige cultuur kunt u vanuit de stad makkelijk afreizen naar Disneyland Parijs.
Maar in plaats van de stad kunt u natuurlijk ook kiezen voor haar omgeving. Île-de-France is een interessant gebied om de vakantie door te brengen. Huur eens een vakantiehuis in Montrouge of kies voor een leuk appartement in Ocquerne. Ook plaatsen als Montévain en Issy-les-Moulineux zijn uitermate leuke bestemming om de vakantie door te brengen.
Het leuke van een vakantie in Parijs en het omliggende gebied is dat u kunt kiezen uit de hoofdstad van Frankrijk zelf als uitvalsbasis maar ook voor de landelijke omgeving van Île-de-France. Op deze manier kunt u een stedentrip met tal van invloeden die tegelijkertijd binnenkomen combineren met het lekker relaxen op het Franse platteland. Een uitermate geschikte combinatie ons inziens!

Provincie

Parijs & omgeving

Oppervlakte

12.000 km2

Aantal inwoners

circa 13.250.000

Hoofdstad

Parijs

Plaatsen in Parijs & omgeving