Reisziek op weg naar vakantiebestemming

geplaatst op 22-06-2012
 Zomervakantie 
 Wintersport 
alt

Een veelvoorkomend probleem van vakantiegangers die op de heen- of terugreis zijn van de vakantie is reisziekte. Veel mensen kennen het wel en vooral binnen een gezinsvakantie is dit een herkenbaar iets. Want in bijna de helft van de Nederlandse gezinnen komt het voor.
Het meest voorkomend is het bij mensen die een autovakantie maken maar ook bij een vliegvakantie komt het voor. Het zijn trouwens niet alleen kinderen die last van reisziekte hebben ook volwassen mensen kunnen hier nog steeds hinder van ondervinden. Het is natuurlijk nooit leuk de vakantie op deze manier te beginnen, gelukkig zijn er mogelijkheden de kans op reisziekte enigszins in te dammen.

Wat te doen tegen reisziekte tijdens de vakantie

Vooral als je met de auto richting vakantiebestemming afreist is de kans groot dat er iemand in de auto last krijgt van reisziekte en vooral kinderen hebben hier de grootste kans op.
Wel kun je een aantal voorzorgsmaatregelen nemen die de kans op reisziekte verkleinen.
Zorg dat het niet te warm in de auto wordt, ook belangrijk is het om een goed zicht naar buiten te hebben. Neem voldoende drinken mee in de auto, met name water is erg belangrijk.
Als u kinderen bij u heeft kunt u zorgen voor enige afleiding.
Afreizen met de auto naar de vakantieaccommodatie kan een urenlange autorit betekenen. Neem daarom geregeld pauze en overweeg eventueel een extra overnachting te plannen zodat u de autorit naar uw vakantiebestemming in twee delen kunt opbreken.
Voor kinderen zijn er tegenwoordig ook armbandjes te koop die de reisziekte kunnen onderdrukken of in elk geval enigszins kunnen verminderen. Ook heeft de apotheek middeltjes om wagenziekte, etc. te voorkomen. Informeer van te voren goed naar de mogelijkheden hiervan als u overweegt deze middelen aan te schaffen.

Laat uw vakantie niet bederven door reisziekte

Circa één op de acht Nederlanders heeft de keus gemaakt om door de reisziekte zijn invulling van de vakantie aan te passen. Het zou jammer zijn als u uw vakantieplannen zou moeten aanpassen doordat het reizen u of één van uw gezinsleden zwaar valt.
Voordat u een rondreis of vakantiehuis boekt is het daarom zaak om eens goed te bekijken wat u kunt verwachten en wat u kunt doen om het reizen naar en tijdens de vakantie enigszins dragelijker te maken. Het zou jammer zijn als u niet af zou kunnen reizen naar uw favoriete vakantieland.