Romantisch weekendje weg in corona tijd

geplaatst op 07-12-2021
 Zomervakantie 
 Citytrip 
alt

Een romantisch weekendje weg in corona tijd is geen overbodige luxe. Als je met je partner samenwoont, of dat nu recent is of al jarenlang, heb je vast gemerkt dat de coronamaatregelen impact op je relatie hebben. Een romantisch weekendje weg kan jullie dan goed doen. Zeker stellen die allebei vanuit huis werken zullen de druk op de relatie voelen. Je bent wel altijd samen, maar echt tijd voor elkaar heb je niet. Dus ga voor een romantisch weekendje weg in corona tijd en focus op elkaar en jullie relatie. Dat zal jullie beiden en samen goed doen.

Strandhuisje of hotel?

Je kunt kijken naar hotels met een jacuzzi om samen romantische luxe op te zoeken. Of gooi het over een andere boeg en kies voor een strandhuisje huren. Het is natuurlijk een kwestie van persoonlijke voorkeur of je een luxe hotel wil of een vakantiehuisje. Het voordeel van een vakantiehuisje is wel dat je je eigen eten altijd klaar kunt maken en niet afhankelijk bent van bezorgdiensten en restaurants. Zeker wanneer openingstijden beperkt zijn. Maar in een hotel hoef je weer niet je eigen afwas te doen. Of je eigen eten te maken.

Hotels met jacuzzi

Hotels met jacuzzi zijn er echt meer dan genoeg. Je kunt je romantisch weekendje weg dus vieren waar jij dat wil. Of eigenlijk: waar jullie dat willen. Voor een weekendje weg in tijden van corona zul je niet zo snel de grens over gaan. Maar met de juiste vaccinaties of een negatieve test kun je ook prima kijken naar hotels met jacuzzi in Duitsland of België. Zorg in ieder geval dat je weet wat er precies nodig is om de grens over te mogen op het moment dat je op vakantie gaat. Zo kom je geen onverwachte teleurstellingen tegen.

Als het kan op de kamer

Hotels met jacuzzi zijn natuurlijk een mooie indicatie van luxe hotels die een mogelijkheid tot wellness hebben, maar in tijden van corona is dat ook iets waar je op moet letten. Soms is het namelijk zo dat hotels de gedeelde ruimtes afsluiten of werken met een tijdslot waarin je gebruik kunt maken van dit soort ruimtes. Wat dat betreft kun je het beste zoeken naar hotels met jacuzzi op de kamer. Dat maakt het ook meteen een stuk romantischer. Pak er een fles bubbels bij en bubbel romantisch samen in de kamer.

Strandhuisje huren

Een strandhuisje huren is op een heel andere manier een romantisch weekendje weg. Je kunt een strandhuisje huren natuurlijk ook combineren met luxe, maar dat is niet voor iedereen belangrijk. Een knus huisje, een kop thee en samen op de bank zitten kan al prima zijn. Of een zwoele zomeravond met een lekker glaasje wijn terwijl je uitkijkt over het strand. Een strandhuisje huren is evengoed een optie voor een romantisch weekendje weg in tijden van corona. Het is maar net wat jouw of jullie voorkeur heeft.

Overal in Nederland mogelijk

Het voordeel van een strandhuisje huren voor je romantisch weekendje weg is dat je op veel plekken in Nederland terecht kunt. Het meest bekend zijn natuurlijk de stranden van Zeeland, de Waddeneilanden en Scheveningen strand. Maar er is nog een hele kustlijn van Nederland waar ook talloze strandhuisjes te boeken zijn. Sommige staan op het strand en andere zijn op loop- of fietsafstand van het strand. Hoe dan ook is er keuze genoeg voor een strandhuisje huren voor je romantisch weekendje weg in corona tijd.