Rondreis en vakantie combinatiereis

geplaatst op 11-07-2019
 Zomervakantie 
 Rondreis 
 Wandelen 
alt

Er zijn verschillende soorten vakantiegangers. Terwijl de ene vakantieganger het liefst zoveel mogelijk verschillende plekken bezoekt om veel te zien van een land of gebied, wil de andere vakantieganger het liefst relaxen, even niets doen en helemaal tot rust komen tijdens een vakantie. Bent u meer van het rondreizen terwijl uw partner liever geniet van een relaxte strandvakantie of andersom? Dan is het ook mogelijk om een rondreis met een vakantie te combineren. Een combinatiereis biedt het beste van beide. Tijdens het rondreis gedeelte komt u op verschillende plekken terwijl u tijdens het vakantiegedeelte heerlijk kunt ontspannen en wegdromen aan een mooi strand of bij het zwembad en kunt (na)genieten van wat u deze reis allemaal heeft gezien en meegemaakt en u eventueel verheugen op wat u deze vakantie nog te wachten staat.  

Een rondreis eindigen met een vakantie

Er zijn verschillende opties voor het maken van uw combinatiereis. De eerste optie is het maken van een rondreis die duurt zolang u dat wilt, waarna u deze afsluit met een heerlijke strandvakantie. Tijdens de rondreis bezoekt u veel plekken, doet u tal van indrukken op en geniet u van al hetgeen het land of gebied van uw rondreis u te bieden heeft. De rondreis sluit u af met een vakantie die een aantal dagen een week of misschien wel langer duurt. Tijdens uw vakantie op een heerlijk resort, hotel of ander verblijf eventueel aan het strand kunt u bijkomen van alles wat u tijdens uw rondreis heeft meegemaakt. U kunt de reis na afloop nog eens helemaal herbeleven terwijl u tegelijkertijd uitrust en zich weer helemaal oplaadt voor uw terugreis voordat het ‘normale leven’ bij thuiskomst weer kan beginnen. 

Rondreizen afwisselen met vakantiedagen

Een andere optie voor het maken van uw combinatiereis is het afwisselen van het rondreizen met vakantiedagen aan het strand, in een resort of hotel. Terwijl u de ene dag cultuur opsnuift in de meest prachtige steden of wandelt door een prachtig natuurgebied, geniet u daarna van een paar ontspannen dagen aan het strand of het zwembad waarbij u niets hoeft en alles mag. Deze dagen laadt u zich weer op voor het vervolg van de rondreis waarbij u weer volop kunt genieten van alle indrukken die er tijdens het vervolg van de reis nog zullen zijn.

Een georganiseerde reis of uw eigen reis samenstellen

Houdt u van gemak, kies dan voor een georganiseerde rondreis. Er zijn tal van reisorganisaties die rondreizen in combinatie met een vakantie aanbieden in alle landen die u maar kunt bedenken. Bij een georganiseerde reis is de reis voor u al uitgestippeld. De georganiseerde rondreis is er ook weer in allerlei soorten en maten. U kunt kiezen voor een groepsrondreis, privé rondreis of bijvoorbeeld voor een single rondreis. De ene rondreis bestaat uit een schema waarbij het reizen wordt afgewisseld met vakantiedagen terwijl de andere rondreis eindigt met een aantal vakantiedagen. Het is ook mogelijk dat u de optie heeft om een vakantie achter uw rondreis aan te plakken. Bij een georganiseerde rondreis weet u in principe wat u te wachten staat en is alles voor u geregeld. Heeft u liever zelf de touwtjes in handen? Dan kunt u natuurlijk ook zelf uw rondreis samenstellen. U kunt in dat geval uw route vastleggen en een verblijf op verschillende plekken boeken. Kiest u ervoor om uw reis af te sluiten met een heerlijke vakantieweek, dan kunt u thuis al op zoek naar en geschikt verblijf voor deze ontspannen week. Ook kunt u ervoor kiezen om (delen van) de reis niet vast te leggen en tijdens de reis zelf te beslissen. Bent u het rondreizen even zat, dan kunt u ervoor kiezen om een aantal vakantiedagen in te plannen en weer op te laden voor het vervolg van de reis. Een eigen rondreis in combinatie met een vakantie samenstellen is ideaal voor wie flexibel is, houdt van wat uitzoekwerk en graag een avontuur aangaat!

Bestemmingen voor een rondreis en vakantie combinatie

Er zijn tal van bestemmingen geschikt voor het maken van een rondreis waarbij u deze combineert met een heerlijke (strand)vakantie. Houdt u het graag dichtbij huis, dan kunt u kiezen voor een trip met de auto, trein of het vliegtuig door Europa. U kunt de trip afsluiten in een Zuid-Europees land waar u heerlijk kunt genieten van een aantal zonnige vakantiedagen. Bent u op zoek naar een verre rondreis in combinatie met een vakantie, bekijk dan eens het aanbod van diverse reisaanbieders. Beslis eerst waar u uw rondreis wilt maken. Kies bijvoorbeeld voor een rondreis door één van de Afrikaanse landen zoals Zuid-Afrika inclusief safari, waarbij u tevens alle highlights bezoekt en afsluit op het strand. Ook Midden- en Zuid-Amerika en Azië lenen zich uitstekend voor een rondreis die u combineert met een vakantie. Wilt u zelf een rondreis samenstellen, dan kunt u natuurlijk altijd inspiratie opdoen bij al bestaande reizen en deze aan uw eigen wensen aanpassen.