Sfeer in je recreatiewoning met mooi behang

geplaatst op 19-05-2020
 Zomervakantie 
alt

Bij een vakantiewoning is het vooral belangrijk dat er een heerlijke sfeer hangt. Een bezoekje aan je recreatiewoning moet er je immers voor zorgen dat je je even heel ver weg van het normale leven kunt wanen. De inrichting van de vakantiewoning is dus ontzettend belangrijk. Een knusse inrichting zorgt ervoor dat je je thuis voelt, en dat je er graag verblijft. Zo’n knusse inrichting kun je bereiken met meubels, maar ook met een leuk behang. Behang in barok print maakt van iedere kamer een gezellige kamer, en ziet er daarnaast ook nog zeer stijlvol uit.

Behang voor sfeer

Met een leuk behang kan je op een heel eenvoudige manier sfeer creëren. Wat voor behang je dan moet kiezen is de volgende vraag. Het behang moet passen bij de inrichting van je recreatiewoning. Niet alleen het patroon van je behang is een kwestie waar je over na moet denken. Ook het materiaal van het behang is iets waar je over na zult moeten denken. Zo is er papierbehang of kunststofbehang. Papierbehang is een van de bekendste soorten behang. In principe geldt dat dikker papierbehang eenvoudiger op de muur te plakken is dan dunner behang. Dat heeft er alles mee te maken dat dunner behang simpelweg sneller scheurt dan dikker behang. Bij dikker behang zullen oneffenheden op de muur ook minder snel door het behang heenkomen. Met duplexbehang weet je al helemaal zeker dat oneffenheden goed weg te werken zijn, dankzij de dubbele laag papier.

Een chique look met barok behang

Dan is er ook nog vliesbehang. Vliesbehang heeft een heel groot voordeel, en dat is dat er geen behangtafel nodig is. Je smeert gewoon de lijm op de muur, en breng het behang aan. Wat voor soort behang je ook kiest, uiteindelijk moet het er natuurlijk leuk uitzien in je recreatiewoning. Zorg daarom voor een patroon wat helemaal bij jouw stijl en bij de stijl van je recreatiewoning past. Met een barok behang geef je een stijlvolle en authentieke touch aan een kamer. Ga voor een bescheiden lichte kleur of juist voor opvallende kleuren van het behang in barokprint, en maak van de muur een echte eyecatcher.