Sfeervolle vakantiewoning creëren doe je zo

geplaatst op 02-09-2019
 Tweede woning 
alt

Raamdecoratie kopen is dé gouden tip als je van je vakantiewoning een sfeervolle woning wilt maken. Het maakt elke vakantiewoning helemaal af en zorgt voor sfeer en gezelligheid in je vakantiewoning. Als je een vakantiewoning hebt, dan wil je het er ook gezellig hebben. Met de juiste raamdecoratie lukt je dat altijd.

Vergeet vooral de gordijnrails en de accessoires niet!

Raamdecoratie heeft twee belangrijke functies. De eerste is om de zon te weren en het binnen enigszins koel te houden, de ander is de decoratieve functie. Vaak zijn gordijnen het eerste wat in je opkomt als je praat over raambekleding. Gordijnen heb je in verschillende soorten, maten en kleuren. Zo heb je de keuze uit rol- en plisségordijnen beschikbaar en heb je ook gordijnen speciaal voor het dakraam. Je kunt ook denken aan vouw- en kant en klare gordijnen, waarbij je wel moet weten dat een vouwgordijn niet voor totale verduistering zorgt. Uiteraard ben je er niet met gordijnen alleen. Vergeet vooral de gordijnrails en accessoires niet. 

Aan jouw recreatiewoning wil je natuurlijk zo weinig mogelijk onderhoudswerkzaamheden hebben, dit begint al bij de inrichting. Daarom kan het wellicht verstandig zijn om naar onderhoudsvrije jaloeziëen te gaan. Deze zijn meestal gemaakt van aluminium. 

Altijd raamdecoratie beschikbaar die bij je past

Rol- en vouwgordijnen zijn praktisch en sfeervol, terwijl het aanbod van de eveneens beschikbare jaloezieën en lamellen ook al indrukwekkend genoemd mag worden. Je hebt zowel horizontale als verticale lamellen van zowel kunststof, hout als aluminium. En zo zijn er altijd lamellen en jaloezieën die precies bij je vakantiewoning passen. Want ook dit aanbod is indrukwekkend.

Met glasfolie en plakplastic heb je meer privacy

Als je niet te teveel geld uit wilt geven voor raamdecoratie, kies dan voor glasfolie en plakplastic. Voor weinig geld heb je dan iets op je ramen en geniet je veel meer privacy, ook niet onbelangrijk natuurlijk. Je kunt tenslotte ook nog eens kiezen voor het aanbrengen van zonwering. Op die manier houd je het zonlicht buiten de deur en is het in je vakantiewoning altijd aangenaam. Kun je even de warme temperaturen ontvluchten, iets dat soms ook erg prettig kan zijn. Je vakantiewoning krijgt een heel andere uitstraling met raamdecoratie. Het bied je die mate van privacy die je wenst en bepaalt het beeld en de sfeer van elke vakantiewoning. Vergeet niet de juiste producten mee te nemen om de raambekleding aan te kunnen brengen en trek de stijl van de raamdecoratie door in de rest van de inrichting. Kies bijvoorbeeld voor kussentjes op de stoel of bank in dezelfde kleur als je raamdecoratie.