Vakantiewoning inrichten doe je met deze tips

Geplaatst op 28-11-2019 in Vakantiehuis

Maak ook je tweede huis leefbaar, praktisch en natuurlijk gezellig

Een vakantiewoning inrichten is toch net even wat anders in vergelijking met het inrichten van je eigen huis... althans in zekere zin, want de belangrijkste bekommernis is natuurlijk wel dat mensen zich er in thuis moeten voelen. Heb jij ook een vakantiewoning gekocht en wil je deze nu gaan inrichten, maar ben je daarvoor nog op zoek naar interessante tips? In dat geval is het absoluut de moeite waard om rekening te houden met de informatie op deze pagina, bij voorkeur nog voor het kopen van een vakantiehuis!

Tip 1: Kies bij voorkeur niet voor wit aan de muren

In eerste instantie is het voor wat de inrichting van je vakantiewoning betreft altijd een goed idee om even stil te blijven staan bij de kleuren waar gebruik van zal worden gemaakt. Wit is bijvoorbeeld een populaire kleur voor de muren in een eigentijdse, moderne woning, maar in een vakantiewoning is deze keuze vaak heel wat minder interessant. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat er bijvoorbeeld heel wat heen en weer moet worden gesleurd met bagage. Hierdoor kunnen er al snel zwarte vlekken op de muur verschijnen. Bovendien durven ook kinderen wel eens sporen na te laten op de muren. Wil je er dus zeker van zijn dat je niet om de haverklap alle muren in je vakantiewoning terug moet herschilderen? Kies dan bij voorkeur voor een wat donkerdere kleur voor aan de muren.

Tip 2: Maak gebruik van onderhoudsvriendelijke materialen

Lang niet alle gasten die in je vakantiewoning zullen verblijven zullen evenveel respect hebben voor de objecten die deel uitmaken van het interieur. Dat is jammer om vast te moeten stellen, maar je kan er helaas niet omheen. Omwille van deze reden is het altijd de moeite waard om te kiezen voor materialen die niet alleen voordelig zijn in aankoop (maar uiteraard wel nog steeds voldoende kwalitatief zijn), daarnaast kijk je beter ook in de richting van materialen die eenvoudig(er) te onderhouden zijn. Een stoffen zetel kan bijvoorbeeld op het eerste zicht best mooi en interessant lijken, maar wanneer er een paar keer iets op wordt gemorst wordt dit al snel een ander verhaal. Kiezen voor kunstleer kan dan bijvoorbeeld veel interessanter zijn.

Tip 3: Hou rekening met de maximale bezetting van de vakantiewoning

Bij het inrichten van je vakantiewoning dien je altijd rekening te houden met de maximale bezetting van het huis. Accepteer je bijvoorbeeld dat er tot zes mensen tegelijkertijd in je vakantiehuis kunnen verblijven? In dat geval moet je in de richting hierop afstemmen. Denk dan ook niet alleen aan het voorzien van zes verschillende slaapplaatsen, maar sta ook stil bij het aantal stoelen die voorzien moeten worden, voldoende bestek, een afdoende hoeveelheid aan glazen en kopjes, etc. Bedenk ook altijd voor jezelf tot hoeveel mensen het daadwerkelijk nog comfortabel kan zijn om te verblijven in je vakantiehuis. Wat dit betreft is de term 'Less is more' doorgaans van toepassing... al is dat op financieel vlak dan weer minder interessant.

Tip 4: Hou rekening met de actuele verwachtingen van je gasten

Was het vroeger mooi meegenomen dat er in een vakantiehuis internet via de kabel (en doorgaans tegen betaling) werd aangeboden, dan wordt tegenwoordig eigenlijk altijd gratis draadloos internet verwacht. Het is bij het inrichten van je vakantiehuis altijd de moeite waard om rekening te houden met de actuele eisen en verwachtingen van de gasten die je over de vloer zal krijgen. Denk op dit vlak ook niet alleen aan de verwachtingen van volwassenen, maar ook aan de kinderen. De aanwezigheid van een streaming service zoals bijvoorbeeld Netflix en / of een spelconsole zoals een Playstation 4 kan absoluut de moeite waard zijn.

Tip 5: Welke mate aan luxe wil je voorzien in je vakantiewoning?

Wanneer je een vakantiewoning gaat verhuren spreekt het voor zich dat je, je altijd zal gaan richten op een bepaalde doelgroep. Dit geldt zeker en vast ook op financieel vlak. Wanneer je de overnachtingsprijs in jouw vakantiehuis hoger legt in vergelijking met het gemiddelde zullen de gasten die er verblijven daar ook steeds iets extra's voor in de plaats willen. Denk wat dit betreft bijvoorbeeld aan het voorzien van wellness mogelijkheden of wat te denken van een pooltafel of iets anders waar men zich mee kan vermaken? Hoe dan ook, wil je een zekere mate aan luxe aanbieden aan je gasten? Dan moet je ook daar bij het inrichten van je vakantiewoning uiteraard voldoende rekening mee houden.

Tip 6: Vergeet ook de buitenruimte niet!

Last but not least, een vakantiehuis laat enkel en alleen een verzorgde indruk na op het ogenblik dat zowel de ruimte binnen- als buitenshuis goed is afgewerkt. Heb je bij jouw vakantiehuis nog een mooi stukje grond welke je bijvoorbeeld kan gebruiken voor het inrichten van een uitnodigende tuin om in te vertoeven? Dan wordt het ten stelligste aangeraden om ook zo snel mogelijk in orde te brengen. Ook een mooie tuin die aanwezig is bij je vakantiehuis en waar bijvoorbeeld enkele comfortabele ligbedden en tuinmeubelen in zijn terug te vinden kunnen een positieve invloed hebben op de verhuurprijs die je in rekening kan brengen.

Regels bij tweede woning kopen in Hongarije

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

De revival van Tsjechië als vakantieland

Geplaatst op 23-05-2012 in Vakantiehuis

0 reacties

Reactie plaatsen