Sintra bezoeken tijdens vakantie in Portugal

geplaatst op 04-11-2014
 Zomervakantie 
alt

Als je de vakantie doorbrengt in West-Portugal dan moet je gewoonweg een dag inplannen voor een bezoek aan de plaats Sintra. Deze middeleeuwse stad staat bekend om zijn paleizen. Vooral het Palácia da Pena is wereldberoemd. Alleen door dit magnifieke bouwwerk met zijn Moorse invloeden maakt een bezoek aan Sintra al meer dan gerechtvaardigd.
Maar ook de heuvelachtige ligging maakt het dat deze toeristische stad een plek is die u moet hebben gezien. Als u één van de vele vakantiehuizen aan de Zilverkust hebt geboekt en dus al in de buurt van Sintra de vakantie doorbrengt dan kan u eigenlijk nog niets weerhouden tot het bezoeken van deze plaats.
Als toerist bevindt u zich trouwens in goed gezelschap want in vroegere tijdens hadden talloze vorsten en andere mensen van adel een zomerhuis in Sintra.

Sintra een toeristentrekker van formaat in westelijk Portugal

Bekijkt u tijdens uw vakantie graag kastelen en andere oude gebouwen dan is er in Portugal geen betere plek om aan te doen dan het unieke Sintra. Dit stadje heeft talloze paleizen, oude landhuizen en andere opmerkelijke gebouwen binnen haar stadsgrenzen liggen. De prachtig ligging maakt het dat de Portugese adel deze plek ontdekt heeft. Niet te ver van de hoofdstad Lissabon is het natuurlijk ook een perfecte uitvalsbasis en veel mensen hebben dan ook precies hier een tweede huis in Portugal te verwerven.
Tijdens uw vakantie aan de Zilverkust moet u zoals al gezegd Sintra aandoen en Quinta da Regaleira is een landgoed waar je even moet stoppen. Het gebouw is opmerkelijk en de buitentuinen ronduit prachtig.  Maar ook Castelo dos Mouros welke net buiten deze historische stad is te vinden moet je bezoeken. Authentiek erfgoed uit dit deel van Portugal, de historisch onderlegde toerist is er gek op, en terecht natuurlijk. Een laatste bouwkundige parel die willen benoemen is het vele honderden jaren oude Koninklijk Paleis van Sintra. Deze is in het hartje van de stad te vinden en de twee enorme schoorstenen maken het tot een “landmark”!

Sintra; combinatie van cultuur, natuur en architectuur

Als je in de omgeving van Lissabon verblijft tijdens de vakantie en de stranden van de Zilverkust met de dynamiek van de Portugese hoofdstad wil afwisselen met een leuk stukje binnenland. Dan is Sintra en zijn natuurpracht moeilijk te versmaden.
Want hoewel deze historische stad bekend staat om de mooiste paleizen en kastelen van Portugal is ook het achterland minstens net zo aantrekkelijk. Vooral fervente wandelaars zullen hier prachtige en afwisselende voettochten kunnen maken.
Hoe vanaf de Zilverkust kun je Sintra het beste bereiken. Mocht je tijdens de vakantie in het westen van Portugal de beschikking hebben over een huurauto dan is dit een perfecte vervoersmiddel. Aan de rand van het stadje zijn enkele parkeerplaatsen te vinden. Met de trein kun je prima vanaf Lissabon richting het amper dertig kilometer verder gelegen Sintra reizen. In het stadje zelf is er een toeristenbus welke je langs een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden heenvoert.