Slimme lampen in (tweede) huis de toekomst?

geplaatst op 08-02-2020
 Tweede woning 
alt

De smart home experts van Smartbright.nl hebben gekeken hoe goed de slimme lampen van Action zijn. Hier hebben ze een hele serie van LSC Smart Connect smart home artikelen beschikbaar. Het zijn slimme lampen, slimme stekkers en ook zijn er verschillende smart home beveiligingsopties beschikbaar. Ze zijn relatief goedkoop bij Action. Zijn ze echter ook goed? Er zijn verschillende lampen beschikbaar. Laten we kijken naar de kwaliteit en de integratiemogelijkheden van de smart home producten van Action.

Betaalbaar!

Het is opvallend hoe goedkoop de lampen zijn bij de Action. Het scheelt tientallen euro’s in vergelijking met de smart home lampen van Innr of Philips. Ook de sensoren, accessoires en de slimme stekkers zijn voor nog geen tientje te koop. Het is vooral het grote prijsverschil met de concurrentie wat opvalt.

Ontwerp en de kwaliteit van de producten

Bij een lage prijs verwacht je snel een slechte kwaliteit of een product wat niet zo mooi is. Het is duidelijk niet het geval. De lampen zijn echter goed te bedienen en ze zijn niet lelijk. De slimme lampen kennen verschillende modellen en zijn goed te vergelijken met de lampen van Philips. De kwaliteit is ook goed van de slimme lampen van de Action. De lampen zijn via een app te bedienen. Het is een app die gratis is te gebruiken voor iOS en Android toestellen. De app is erg overzichtelijk en is heel eenvoudig in gebruik. De lampen zijn eenvoudig toe te voegen. De lamp gaat knipperen als hij is toegevoegd. De lampen krijgen allemaal hun eigen naam wat ideaal is.

De kleuren beheren

Het is mogelijk om routines aan te maken. Zo kunnen de lampen rond specifieke tijden aan gaan en ook weer uit. Het is ook mogelijk om de lampen aan te laten gaan als de zon onder gaat of als het gaat stormen.

Spraakondersteuning

De goedkope lampen bieden niet zoveel ondersteuning voor spraak. Ze hebben wel de mogelijkheid om gebruik te maken van Amazon Alexa of van Google Home. Wanneer je het goed ingeregeld hebt is het wel goed te gebruiken. Je moet wel eerst alle apparaten goed koppelen.

Ons advies

De goedkope slimme lampen zijn van een uitstekende kwaliteit. De lampen zijn wat minder gevoelig, maar wel praktisch. De bediening is zeer gemakkelijk en overzichtelijk. De app werkt ook erg prettig en de lampen gaan gemakkelijk aan en uit. Al met al een goede keuze voor in je eigen huis of eventuele tweede woning.