Sterke kamerplanten die tegen een stootje kunnen

geplaatst op 20-04-2021
 Tweede woning 
alt

Voelt jouw woning niet als thuis en weet je niet waar het aan ligt? Dan kan het zijn dat er binnenplanten ontbreken. Binnenplanten/kamerplanten zorgen voor zuurstof en brengen wat groen mee in jouw tweede woning. Niet iedereen heeft groene vingers, maar gelukkig zijn er een aantal kamerplanten die tegen een stootje kunnen. Het voordeel van deze planten is dat je met een gerust hart een tijdje op vakantie kunt gaan. 

Woestijnplanten

De Cactus, de Sanseveria en de Aloë Vera zijn kamerplanten die weinig tot nagenoeg geen verzorging nodig hebben. Deze planten komen van oorsprong voor in de woestijn en krijgen dus weinig water. Ook kan het in de woestijn heel heet en koud worden. Deze planten hebben weinig eisen en kunnen daarom wel tegen een stootje. De aloë vera die je in huis zet, is echter te gebruiken voor andere toepassingen, zoals in shampoos of toevoeging aan je smoothie. Ga dus je niet je eigen shampoo maken met je kamerplant.

De ananasplant 

Een plant die ook veelzijdig is net als de aloë vera, is de ananasplant. De vrucht van deze plant groeit 3 maanden lang en uiteindelijk valt deze van de plant af. Deze vrucht kun je zaaien om vervolgens er een nieuwe ananasplant van te kweken. Deze plant is afkomstig van de bromeliafamilie en heeft slechts één keer per week een scheutje water nodig. Daarnaast schijnt deze plant te helpen tegen snurken. Mocht je dus last hebben van een luidruchtige partner, dan is het zeker aan te raden om deze plant te plaatsen in de slaapkamer. 

De Monstera

De Monstera is een gatenplant die er in allerlei soorten en maten te vinden is. Let wel op dat je de grond van deze plant vochtig houdt en de plant niet in teveel licht zet. De standaard Monstera is mooi groen, maar wil je een iets specialere plant en vind je het niet erg om meer geld te besteden? Dan kun je kijken naar een variegata variant. Dit houdt in dat de plant voor een gedeelte in het wit is of gele vlekken heeft. Tevens zijn er voor de variegata variant 3 opties. De Monstera Deliciosa Albo, de Monstera Deliciosa Aura en de Monstera Deliciosa Thai Constellation. 

Kortom, het maakt echt niet uit dat je geen groene vingers hebt. Er zijn genoeg sterke kamerplanten die weinig verzorging nodig hebben. Een klein beetje liefde en water is vaak al genoeg.