Strategisch LED verlichting plaatsen in een recreatiewoning

geplaatst op 25-09-2023
 Tweede woning 
alt

In jouw gezellige recreatiewoning heb je slim gebruikgemaakt van LED-verlichting om het extra knus te maken. Als je binnenkomt, is het warm en gezellig dankzij de lampjes. In de woonkamer laten deze lampen kunstwerken en decoraties opvallen. In de keuken en boven de eettafel is er goed licht om te koken en te eten. En zo kun je led lampen gebruiken in ieder gedeelte van je woning. Klinkt goed, toch? Laten we eens kijken op welke strategische plaatsen je deze fijne lampjes allemaal kunt plaatsen.

Buitenverlichting

Buiten bij je recreatiewoning is het belangrijk om goed na te denken over de lampen. Lampen bij de voordeur en op het pad zorgen ervoor dat mensen veilig aankomen, zelfs als het donker is. Als je een plek hebt om buiten te zitten, zoals een terras, dan is het leuk om lampen te gebruiken die het gezellig maken. Je kunt lantaarns ophangen, lampjes langs de randen plaatsen, en zelfs LED-strips gebruiken om een ontspannen (en luxe) sfeer te maken. En hoe zit het in de keuken?

Keuken en eetruimte

In de keuken en bij de eettafel in je vakantiehuis zijn er twee belangrijke plekken om goed na te denken over de lampen. Onder de kastjes in de keuken kun je lampjes plaatsen. Dat is handig omdat het meer licht geeft op het aanrecht, en dat maakt koken veiliger. Boven de eettafel kun je een mooie lamp hangen. Je kunt ook een speciale lamp kiezen die je minder fel kunt maken. Zo kun je het licht aanpassen voor verschillende momenten, bijvoorbeeld als je romantisch wilt dineren of een potje ganzenbord wilt spelen met de familie. Zo wordt koken makkelijker en de eettafel een fijne plek om samen te zijn.

Slaapkamers en badkamers

In de slaapkamers van je vakantiehuis is het handig om lampjes naast het bed te hebben. Zet er eentje aan elke kant van het bed, zodat je makkelijk licht hebt als je het nodig hebt, en het maakt de slaapkamer gezellig. In de badkamer is het belangrijk om goede verlichting te hebben. Plaats LED-lampen rondom de spiegel, zodat er weinig schaduwen zijn en je goed kunt zien wanneer je je klaarmaakt. Je kunt tegenwoordig spiegels vinden met ledverlichting en een verwarming, zodat er geen condens op de spiegel is na een warme douche. Perfect dus voor iedere ochtend.

Woonkamer

In de woonkamer van je vakantiehuis kun je met slimme lampen twee dingen doen. Met speciale lampen kun je kunstwerken en mooie spullen extra laten opvallen, zodat de woonkamer er mooier uitziet. Ten tweede is het handig om het licht in de woonkamer sterker of zwakker te maken. Je kunt speciale lampen kiezen die je kunt dimmen in vloerlampen en tafellampen. Zo kun je het licht aanpassen voor verschillende dingen, bijvoorbeeld als je gezellig tv wilt kijken of rustig een boek wilt lezen. Zo wordt de woonkamer een fijne plek voor allerlei dingen die je wilt doen. Waar ga jij led verlichting plaatsen?