Huurder moet zich welkom voelen in uw huis

geplaatst op 21-09-2015
 Tweede woning 
alt

Als verhuurder van een vakantiehuis heeft u er natuurlijk baat bij om uw tweede huis optimaal te verhuren. Er zijn diverse instrumenten en factoren die daarin een rol spelen. Maar belangrijk is om de huurder niet te vergeten. Deze betaald een huursom in de hoop een leuke vakantie door te brengen in uw huis. Als verhuurder zijnde is het minste wat u kunt doen uw gasten een warm welkom heten. De kans is aanwezig dat u zelf niet bij de sleuteloverdracht aanwezig bent, maar evengoed kunt u toch een goede indruk maken waar u als mens voor staat. Dit kunt u doen door een kleinigheidje klaar te zetten met een persoonlijk schrijven erbij. Ga voor een presentje met een meerwaarde, denk dan aan een lokale lekkernij of een product waar de regio bekend om staat.
Op deze manier geef als verhuurder toch een stukje persoonlijke identiteit mee aan je vakantiewoning en het gebied waar deze gelegen is.

Laat de huurder van uw vakantiehuis blijken dat u zijn of haar komst op prijs stelt

Een vakantie doorbrengen is een luxeproduct. Hoewel een weekendje weg of midweek ertussen uit geen fysiek product is kun je dit wel onder deze noemer plaatsen.
Een huurder van uw recreatiewoning heeft hoogstwaarschijnlijk moeten sparen om in uw huisje een vakantie door te brengen. Hij of zij stelt een kleine geste van uw kant hoogstwaarschijnlijk wel op prijs en een klein persoonlijk cadeautje direct bij binnenkomst zal een optimale start van de vakantie betekenen.
Een briefje erbij waarin u aangeeft dat de huurder van harte welkom is en u deze een fijne vakantie toewenst maakt het allemaal niet iets persoonlijker en geeft uw vakantiehuis een eigen identiteit.
Hoewel het natuurlijk vooral om de attentiewaarde gaat kan dit soort zaken er ook toe bijdragen dat u een terugkerende huurder maakt en is dus wel degelijk een functioneel marketinginstrument. Maar laat dit niet de hoofreden zijn van de door uw gemaakte geste en het streven wat voorop moet staan is uw gast een leuke vakantiebeleving te bezorgen.

Wat voor presentje kunt u als verhuurder aan uw vakantiegasten aanbieden?

Als u uw gasten een leuk welkom wilt geven en dit wilt doen door een cadeautje met een persoonlijke boodschap in uw vakantiehuisje klaar te zetten dan kunt u het gerust eenvoudig houden. Denk na over een leuke boodschap op papier en kies bij voorkeur voor een handgeschreven stukje tekst. Vermeldt de naam van de huurders in het schrijven en vertel kort iets over uw vakantiewoning en haar omgeving.
Ook het presentje wat uw bij de brief kunt voegen moet iets over de regio vertellen. Wellicht is er een kleine brouwerij in de omgeving waarvan u een proefpakketje kunt klaarzetten of misschien is er wel een regionale delicatesse die zich perfect leent als presentje.
Samen met het door u geschreven briefje maakt het dat de huurder zich erg welkom voelt en tot een leuke start van de vakantie.
Dus denk niet alleen uit het oogpunt van uw verhuurrendement maar verplaats u ook in de gasten die vermoedelijk lang hebben uitgekeken naar een verblijf in u vakantiewoning!