Tenerife meer dan zomaar een Spaans eiland

geplaatst op 28-03-2019
 Zomervakantie 
alt

Eén van de meest bekende vakantiebestemmingen in Spanje is Tenerife. Jaarlijks trekken miljoenen mensen, waaronder ook veel Nederlanders, richting dit eiland dat bij de Canarische Eilanden behoort. Tenerife ligt op ongeveer driehonderd kilometer afstand van Marokko. Tenerife staat onder Spaans gezag maar is wel een autonome regio. Het eiland is daarmee zelfstandig (in zekere zin).

Het eiland staat bekend vanwege het bijzondere vulkaanlandschap. Zo is de vulkaan Pico del Teide een indrukwekkende verschijning en volgens velen ook 's werelds mooiste vulkaan. Tenerife heeft, zoals we al schreven, een vulkaanlandschap. Dat kenmerkt zich door ruige rotsen en stranden met (zwart) vulkaanzand. Voor een groen landschap vier je vakantie in het noorden van het eiland. In dit gebied valt echter in verhouding meer regen en is (waarschijnlijk mede daardoor) ook minder toeristisch.

Vluchtinformatie Tenerife

Een vlucht vanuit Nederland rechtstreeks naar Tenerife duurt ongeveer 4 uur. In Nederland gaan er vanaf verschillende luchthavens rechtstreekse vluchten. Zo kan je niet alleen via Schiphol vliegen maar ook vanaf Rotterdam Airport en Eindhoven.

Overnachten op Tenerife

Voor zowel de toeristen met een smalle beurs of juist meer dan voldoende budget is op Tenerife voldoende keuze uit diverse soorten overnachtingen. Aan hotels, luxe villa's en vakantiewoningen is er bepaald geen gebrek! Ook appartementen en pensions worden op dit eiland voldoende aangeboden. Een populair hotels voor Nederlanders is Hotel H10 Conquestador. Op Tenerife staat vooralsnog maar één camping. Deze camping, Nauta, ligt in de buurt van Las Galletas. Of boek eens een leuk natuurhuisje in de binnenlanden van Tenerife, op deze manier ervaar je dit eiland op een geheel andere wijze!

Bezienswaardigheden en uitgaan

De vulkaan Pico del Teide kan je beklimmen. Je kunt tevens de kabelbaan nemen zodat je binnen luttele minuten al op de top staat. Verder kan je als natuurliefhebber op dit eiland je hart ophalen! De natuur is hier prachtig en je kan met een auto de omgeving het eenvoudigst verkennen. Leuke bezienswaardigheden zijn daarnaast een heus papegaaienpark: Loro Parque. Dit park ligt in het plaatsje Puerto de la Cruz. Je vindt hier ook voldoende andere dieren zoals apen, dolfijnen en haaien. Wist je trouwens dat de oude binnenstad van La Laguna op de Werelderfgoedlijst staat van Unesco? De stad is prachtig en je kunt hier tevens lekker eten. Als je van een actieve vakantie houd, dan kom je op Tenerife zeker aan je trekken. Vooral watersporten worden hier veel beoefend (surfen, waterskiën, duiken, snorkelen, vissen, etc). De beste uitgaansgelegenheden vindt je met name in de toeristische plaatsen op Zuid-Tenerife.