Tip: zorg voor een goede spiegel in de badkamer

geplaatst op 23-04-2024
 Tweede woning 
alt

Spiegels zijn natuurlijk onmisbaar in de badkamer van een recreatiewoning, ongeacht of u deze zelf gebruikt of verhuurt. De badkamer is namelijk de plek waar we ons haar stylen, ons gebit verzorgen en eventueel onze huidverzorgingsroutine toepassen. Bovendien is het ook gewoon prettig als u zichzelf nog even kunt bekijken voor u de deur uitgaat. Een goede spiegel is dus onmisbaar. Maar wat voor spiegel heeft u nodig voor in de badkamer van uw recreatiewoning? Wij leggen u uit waar u op moet letten!

Kies voor een spiegel die niet beslaat

Uw haren stylen doet u meestal pas nadat u een gedoucht heeft. Het is dan ook behoorlijk vervelend als uw spiegel beslagen is. Gelukkig hoeft condens niet per se een probleem te vormen. Er zijn namelijk ook spiegels te verkrijgen die niet beslaan. Zelfs niet als u een warme douche neemt. Dit betekent dat u na het douchen direct in de spiegel kunt kijken, om bijvoorbeeld uw haar te stylen.

Kies voor een spiegel met het juiste formaat

Natuurlijk is het ook van belang dat de badkamerspiegel de juiste afmetingen heeft. Een grote spiegel maakt uw dagelijkse routines een stuk eenvoudiger. Maar als de spiegel te groot is, kan dit ook voor een overweldigend effect zorgen. Bij het kiezen van een badkamerspiegel is het dus ook zeer belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van uw badkamer. Indien uw recreatiewoning een grote badkamer heeft, kunt u prima voor een wat grotere spiegel kiezen.

Zorg voor een goede verlichting

Vindt u het belangrijk dat uw spiegel zo functioneel mogelijk is? Gebruikt u de spiegel bijvoorbeeld om make-up aan te brengen? Dan is het een goed idee om voor een spiegel met verlichting te kiezen. Andere opties zijn wandlampen aan beide kanten of een goede plafondlamp. Bij het kiezen van verlichting is het ook belangrijk om rekening te houden met de kleur van het licht.

Een badkamerspiegel in de juiste stijl

Tot slot is het natuurlijk ook van belang dat de badkamerspiegel een mooi ontwerp heeft dat goed aansluit op de rest van de badkamer. De spiegel is vaak een centraal onderdeel van uw badkamer en speelt dus een belangrijke rol. Er zijn tal van verschillende vormen, stijlen en leuren om uit te kiezen. Ronde en ovale spiegels ogen zijn een goede keuze als u voor een zachte en sfeervolle uitstraling gaat. Richt u de recreatiewoning liever strak en modern in? Dan kunt u voor een rechthoekige spiegel kiezen.