Tips voor een bohemian interieur voor je recreatiewoning

geplaatst op 02-08-2022
 Tweede woning 
alt

Heb je net de sleutels van je recreatiewoning in handen of heb je zin om je bestaande vakantiehuis van binnen helemaal om te toveren? Het is een heel goed idee om het interieur van je tweede woning af en toe even flink aan te pakken. Zo zorg je ervoor dat je vakantiehuis modern en netjes blijft. 

 

Er zijn verschillende stijlen qua interieur waar je voor kunt gaan. De laatste jaren zien we dat mensen steeds vaker kiezen voor een bohemian interieur, ook wel een boho inrichting genoemd. In zo'n interieur staan kleuren, zachte materialen en fijne prints centraal. Met de tips in dit artikel maak je van jouw recreatiewoning een boho paradijs!

Kies voor kleur - heel veel kleur in boho interieur

Wat je in ieder geval moet weten, is dat een bohemian inrichting niet zonder kleur kan. Sterker nog: je mag lekker losgaan met verschillende soorten kleuren. Het zijn met name de warme en natuurlijke tinten die we in dit soort inrichtingen zien. Denk aan roestbruin, beige, oudroze, lichtbruin en okergeel. Een combinatie van dit soort kleuren mag natuurlijk ook! Begin bij de basis, zoals de muren, de vloeren en de raamdecoratie. Een houten vloer staat te gek met terracotta gordijnen en een beige muur kan weer heel goed met een feller gekleurde vloer. Wat je ook doet, experimenteer met kleuren en kies voor de combinatie die jij het mooist vindt.

Zwierige gordijnen en houten raamdecoratie

Als er iets is wat we vaak in een bohemian interieur zien dan is het wel het gebruik van natuurlijke materialen. Zo is hout de ideale match met boho, evenals bamboe en rotan. Dit soort materialen kun je heel goed gebruiken als raamdecoratie. Houten rolgordijnen of lamellen zijn bijvoorbeeld de ideale raamdecoratie voor een vakantiehuis. Het is namelijk goed schoon te houden, gemakkelijk in onderhoud én het ziet er gezellig uit. Wat echter óók heel mooi is in een bohemian interieur zijn van die lange zwierige gordijnen in lichte kleuren. Die zijn voor een recreatiewoning wellicht iets minder onderhoudsvriendelijk maar zo mooi en passend. Neem een kijkje bij Doehetbudget en je scoort de perfecte boho raamdecoratie voor je vakantiewoning.

Denk ook aan een groot kleurrijk vloerkleed

Natuurlijk is het niet alleen de kleur van de muren of het materiaal van de raamdecoratie waar je op moet letten. Kijk voor een boho interieur ook zeker naar een mooi groot vloerkleed voor in de woonkamer en/of de slaapkamer. Ga het liefst voor een kleurrijk vloerkleed met een opvallende print of een hoogpolig vloerkleed in diverse tinten dat een groot deel van de ruimte inneemt. Kun je niet zo'n groot kleed vinden? Geen zorgen: je kunt ook gaan voor meerdere kleinere vloerkleden. Wist je dat je zo'n vloerkleed niet per se op de grond hoeft te leggen maar ook prima aan de muur kunt hangen of, als het even kan, over de bank kunt draperen? Dat is juist heel fraai én passend in een bohemian interieur.

Combineer vintage met nieuwe meubels

Wat ook ontzettend goed past binnen deze stijl zijn vintage meubels, zoals een vintage televisiekast of een mooie vintage fauteuil. Natuurlijk wil je je gasten wel zoveel mogelijk comfort aanbieden, waardoor het aan te raden is om voor een mix van vintage met nieuwe meubels te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld wel voor een vintage bed gaan, zolang je voor een comfortabel nieuw matras gaat. Dat geldt ook voor andere onderdelen van je bohemian inrichting. Probeer vooral een beetje te spelen met de kneuterigheid van vroeger en de mooie nieuwe meubels en accessoires van nu en je krijgt gegarandeerd een kleurrijk en warm geheel. Nu vraag je je misschien af waar je van die mooie vintage meubels kunt vinden. Simpel: gewoon online of op een rommelmarkt.

Als het even kan: haal de natuur naar binnen

 

Als er iets is wat we de laatste jaren veel zien binnen de woontrends is dat we de natuur letterlijk naar binnen halen. Voor een recreatiewoning is het wellicht wat lastig om grote groene planten in het huisje te hebben, tenzij jij of iemand anders regelmatig kan zorgen voor de planten. Als dat het geval is, is het zeker een aanrader om een paar mooie planten toe te voegen aan je vakantiehuisje. Is het niet zo handig om planten in je recreatiewoning te plaatsen maar ben je wel op zoek naar groen om het geheel af te maken? Tegenwoordig zijn er heel wat mooie kunstplanten te koop die net echt lijken. Ga voor grote en kleine exemplaren zodat je in iedere ruimte een beetje groen aan kunt brengen.