Tips voor een comfortabele recreatiewoning

geplaatst op 07-06-2022
 Tweede woning 
Recreatiewoningen worden vrijwel altijd aangeschaft als tweede thuis. Het is een huis van huis op een plek waar je lang kan genieten van de natuur of cultuur die de desbetreffende plek te bieden heeft. Veel van deze recreatiewoningen staan in bungalowparken of in het buitenland. Als tweede thuis hoort een recreatiewoning ook een comfortabele plek zijn. Dit kan je hetzelfde inrichten als je eerste woning of je kan kijken naar wat extra comfort. Heb je wat tips nodig voor het inrichten van je recreatiewoning? Lees ze hier.
alt

Upgrade de badkamer

Thuis zal je badkamer waarschijnlijk meer functie dan comfort hebben. Je gebruikt hem namelijk dagelijks en moet je hierin snel klaarmaken voordat je naar werk gaat bijvoorbeeld. In je recreatiewoning is deze haast om de deur uit te gaan niet. Daarom kan je badkamer wel wat extra comfort gebruiken. 

Een populaire mode trend onder de badkamers van tegenwoordig zit hem in de badkamer spiegel. Tegenwoordig vind je namelijk veel smart spiegels voor de badkamer. Deze, vaak ronde, badkamer spiegel vertelt je over het weer en fungeert voornamelijk zoals een smartwatch. 

Een andere leuke toevoeging aan de badkamer is een bidet, mocht je recreatiewoning in een frans gebied gevestigd zijn dan is de kans groot dat je al een bidet hebt. Een bidet is een upgrade in de toiletten van de toekomst door de verschillende functies die een bidet kan hebben. Kijk bijvoorbeeld eens naar de toiletten in Japan die zowel toilet als bidet tegelijk zijn!

Upgrade de keuken

Ook voor de keuken geldt vaak dat deze meer functioneel is dan comfortabel. Voor je recreatiewoning kan je natuurlijk de ideale keuken voor jezelf creëren. Houdt je bijvoorbeeld veel van het organiseren van je spullen. Dan kan je in de voorraadkast los gaan om alle pasta’s, potjes en snacks zo te ordenen dat alles makkelijk en snel bereikbaar is. Maar dit is niet het enige wat je kan doen voor je keuken. Je gehele keuken kan praktisch ingericht worden, waardoor je maximaal kan genieten van je keuken. Verschillende opbergsystemen kunnen je hier een handje bij helpen en kunnen je zelfs meer ruimte geven in de keuken! 

Naast het geordend opbergen van alles in de keuken is natuurlijk ook de lay out van belang. Houdt je bijvoorbeeld van koken? Dan kan je je droom keuken zo inrichten dat je urenlang in de keuken kan staan.

Natuurlijk is het niet alleen voordelig voor jezelf om je recreatiewoning zo comfortabel en praktisch mogelijk te maken. In tegendeel, wanneer je bijvoorbeeld op het punt staat je recreatiewoning te verkopen of te verhuren kunnen alle upgrades je juist helpen om een mooie prijs te vragen voor je recreatiewoning!