Tips voor de verkoop van uw vakantiehuis

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

Hoe een recreatiewoning te koop aanbieden

Het is belangrijk om een goede promotie campagne op te zetten als u uw vakantiehuis wilt gaan verkopen. Recreatiewoning.nl is daar natuurlijk een prima instrument voor. Maar wat als er een potentiële koper uw tweede woning wil gaan bezichtigen. Je hoort nog wel eens de term "daar kijken ze wel doorheen", maar is dat ook zo ? Onderzoek leert ons dat de presentatie en aankleding wel degelijk erg belangrijk is. Ook uw tweede huis kan maar één eerste indruk maken !

de kansen voor verkoop van uw tweede huis vergroten

Hieronder een tiental tips welke u kunnen helpen, uw recreatiewoning in een dusdanige staat te brengen. Dat dit de kijker doet besluiten om tot aankoop van uw vakantiewoning over te gaan.

1.
Voordat de potentiële koper bij u langskomt voor een bezichtiging van uw vakantiewoning is het belangrijk om eens door de ogen van woningzoekende te kijken. Wat ziet er in uw vakantiehuis niet zo goed uit ?

2.
Zorg dat de recreatiewoning schoon is, dat er geen rotzooi op de vloer of tafel ligt. Het is belangrijk om de verschillende vertrekken zo ruim mogelijk te laten lijken.

3.
Was alle ramen grondig, dit geeft een frisse kijk naar binnen (en buiten) toe. Doe de gordijnen helemaal open en zet geen meubelen voor de ramen.

4.
Tijdens de bezichtiging van uw recreatiewoning moet er behalve de potentiële koper en makelaar verder niemand in huis zijn. Ook huisdieren als katten en honden moeten bij voorkeur (tijdelijk) de deur uit. Dit geeft een rustige indruk en legt voor de kijker de nadruk op het 2e huis.

5.
Zorg dat alle lampen goed werken en repareer of vervang klein achterstallig onderhoud zoals loszittend behang, voorzie schanieren bij piepen van wat olie, klemmende deuren bijwerken, enzovoort. Uw 2e huis moet er tiptop uitzien.

6.
Zorg afhankelijk van het klimaat en jaargetijde dat de woning voldoende geventileerd wordt en dat de juiste kamertemperatuur wordt geregeld. Dit geeft naar de kijker toe verzorgd en huiselijk gevoel. Vooral bij een bezichtiging van een tweede woning moet het gevoel van frisheid en ruimte een belangrijke plaats innemen.

7.
Verwijder met een natte spons en eventueel een goed schoonmaakmiddel vuil zoals mosgroei en aanslag van algen, etc. van de kozijnen en boeiboorden. Maak indien nodig ook de goten van uw recreatiewoning schoon.

8.
Zorg dat de verkeersruimtes zoals de hal en overloop goed opgeruimd zijn. Hier moet men vlot en goed kunnen doorlopen. Ook de trappen moeten worden ontdaan van eventuele voorwerpen.

9.
Een keuken moet spic en span aandoen. Dus geen vuile afwas op het aanrecht van uw tweede woning en maak ook het fornuis goed schoon. Ook de oven moet uw speciale aandacht hebben, het kan zijn dat de potentiële koper ook deze opent om te bekijken. Kook ook geen warme maaltijd net voordat de bezichtiginig gaat plaatsvinden. Een keuken moet dan bij voorkeur neutraal ruiken.

10.
Ook een badkamer en eventuele tweede toilet moeten er spic en span uitzien. Het moet hier bij voorkeur blinken. Inspecteer voor de tegels in de badkamer op een kalkaanslag. En ook sanitair moet er glimmend uitzien. Lekkende kranen zijn natuurlijk ook taboe.


Als u bovenstaande punten als leidraad neemt en de lijst dan ook puntsgewijs doorloopt. Dan is de kans een stuk groter dat de kijker met een goed gevoel uw tweede huis weer verlaat. Pak de wat grotere klussen ook al aan voordat u uw vakantiewoning in de verkoop zet. Want een bezichtiging kan soms op erg korte termijn plaatsvinden waardoor er voor u als huiseigenaar misschien wel te weinig tijd overblijft om alle punten goed af te werken.
  

Landendossier op Recreatiewoning.nl

Geplaatst op 28-11-2019 in Over Recreatiewoning.nl

Locatie van een tweede huis

Geplaatst op 28-11-2019 in Tweede woning

0 reacties

Reactie plaatsen