Tips voor een sfeervolle vakantiewoning

geplaatst op 22-04-2021
 Tweede woning 
alt

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om te investeren in een vakantiewoning. Slim, want op die manier heb je altijd een plek om naartoe te kunnen gaan voor een paar dagen of weken rust. Als reizen naar het buitenland geen optie is, kun je in eigen land op die manier prima recreëren, want je bent er echt even helemaal tussenuit. Een voorwaarde is dan wel dat je de vakantiewoning sfeervol maakt, zodat je er ook echt een vakantiegevoel bij krijgt.

Binnen versus buiten

Sta eens stil bij de functie van de vakantiewoning. In de meeste gevallen zul je deze gebruiken als uitvalsbasis om je in de omgeving te kunnen vermaken. Overdag de natuur in of desnoods lekker zonnen op het terras voor de deur, ’s avonds lekker knus binnen verblijven. Het is dus belangrijk om aan het terras minstens net zo veel aandacht te schenken. Vaak vergeten mensen dat, waardoor het een saaie boel blijft. Dat is zonde, want met een mooie houten plantenbak fleur je de boel al behoorlijk op. Hout geeft een warme, natuurlijke uitstraling en natuurlijk bepaal je helemaal zelf welke plantjes je erin zet, zodat je het geheel een persoonlijk tintje kunt meegeven.

Lekker barbecueën

Zeg je vakantie, dan zeg je natuurlijk barbecue. Gezellig met het gezin of met wat vrienden genieten van lekkere hapjes, barbecueën zorgt voor het ultieme vakantiegevoel. Wat dacht je bijvoorbeeld van een betonnen exemplaar in de tuin van je vakantiewoning? Zo’n barbecue is onverwoestbaar en - op het rooster na - vrijwel onderhoudsvrij. Je vindt bij Intergard een fraaie collectie betonnen barbecues in diverse formaten. Ze worden als bouwpakket geleverd met duidelijke instructies en doorgaans is het rooster in hoogte verstelbaar, zodat je werkelijk van alle gemakken voorzien bent.

Bespaar niet op kwaliteit

Het kan weliswaar verleidelijk zijn om te kiezen voor koopjes, maar over het algemeen is dat voor een vakantiewoning niet de slimste keuze. Misschien wil je de woning verhuren, besef dan dat jouw huurders graag zo comfortabel mogelijk hun vakantietijd willen doorbrengen. Een bed met een goedkoop matras erop is dus geen verstandige keuze en hetzelfde geldt voor stoelen die niet lekker zitten. Kies je voor kwaliteit, dan zal dat waardering oogsten bij de mensen die er verblijven en zullen ze sneller geneigd zijn om er nog eens terug te komen. En natuurlijk profiteer je daar zelf ook volop van tijdens je verblijf.