Zo creëer je meer ruimte in je huis. 3 x handige tips voor optische illusie

geplaatst op 26-07-2022
 Tweede woning 
Het hebben van een klein tweede huis kan heel knus en gezellig zijn. Maar het is vooral makkelijk en snel schoon te maken. Ondanks deze grote voordelen, kan je soms een benauwd of beklemmend gevoel krijgen en lijkt het alsof de muren op je af komen. Hoe los je dit op? Simpel! Met deze handige tips creëer je in een handomdraai optisch meer ruimte in huis, zodat het een stuk groter lijkt dan het eigenlijk echt is. Dit zorgt voor niet alleen voor een ruimtelijker indruk, maar ook voor meer rust.
alt

Werk met spiegels

Plaats op strategische plekken spiegels in de ruimte, om de illusie van diepte te creëren. Dit kun je heel goed doen met spiegels op maat, omdat je deze voor iedere ruimte en voor ieder oppervlakte kunt gebruiken. Heb je een grote kledingkast in je kamer en beperkt dat de ruimte? Bevestig dan op maat gemaakte spiegels op de deuren, zodat er optisch meer ruimte ontstaat. Maar ook een spiegelwand in de kamer kan een geweldig effect hebben en de ruimte veel groter laten lijken.

Gebruik lichte kleuren

Door lichte kleuren te gebruiken in je interieur creëer je automatisch meer ruimte. Probeer de muren én het plafond in lichte kleuren te schilderen. Dit helpt het licht te weerkaatsen en laat de ruimte helder en open aanvoelen. Werk ook met verschillende tinten van dezelfde kleur, zo kun je voor meer diepte zorgen. Een interieur met lichte kleuren oogt ruimer en rustiger, dan een interieur met veel donkere kleuren. Donkere kleuren maken een ruimte kleiner. Wil je graag toch wat donkere elementen in huis? Dan zou je het plafond donker kunnen schilderen, voor een uniek effect. Let wel op dat je dit alleen doet als je een hoog plafond hebt in huis, anders maakt het de ruimte weer heel klein.

Ga de hoogte in

Een andere goede tip is om de hoogte in te gaan. Je zou het misschien in eerste instantie niet zeggen, maar door grote hoge meubels te gebruiken en kasten die helemaal tot het plafond reiken, lijkt de ruimte ook groter. Zorg dus dat je je kastruimte de hoogte in laat gaan. Niet alleen creëer je meer opbergruimte in een klein huis, maar er wordt ook niks verspild. Als je een lagere kast neerzet, heb je boven de kast loze ruimte die je dan misschien opvult door iets op de kast te zetten. Dit oogt alleen snel rommelig en maakt de ruimte kleiner. Ga dus zoveel mogelijk de hoogte in!