Tips voor een warm interieur

geplaatst op 08-03-2022
 Tweede woning 
Ben jij wel toe aan een nieuw interieur? De winter is nog volop bezig, maar wanneer het mooie weer er in de lente straks weer aankomt, voelen we dan vaak toch de behoefte om ook iets in huis te veranderen. Een grote verandering in huis kost alleen vaak veel geld. Een nieuwe badkamer of keuken bijvoorbeeld is aardig prijzig. Toch hoeft een ander interieur niet heel duur te zijn. Met enkele kleine aanpassingen in je huidige woning kun je er namelijk ook al voor zorgen dat je huis een hele andere uitstraling krijgt. Benieuwd? Lees dan snel verder!
alt

Verander je indeling

Deze stap lijkt misschien voor de hand liggend, maar dat is het vaak niet. Veel mensen hebben jarenlang al dezelfde inrichting in hun huis, de eettafel bijvoorbeeld op een vaste plek en de bank tegen dezelfde hoek. Je denkt misschien dat dat de meest praktische en logische indeling is van je huis. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Maak eens een plattegrond en ga daarop tekenen en probeer eens andere indelingen. Daardoor zul je zien dat er vast veel andere opties zijn dan je huidige inrichting. Denk ook aan de vormen van je meubels. Heb je bijvoorbeeld al jaren een vierkanten eettafel? Misschien staat rond ook heel goed! We raden aan om eerst op papier duidelijk te hebben hoe je je inrichting wil veranderen, voordat je aan de slag gaat met het schuiven van je meubels. Dat scheelt namelijk een hoop zwaar werk!

Kleur

De kleur in je huis doet veel met de sfeer. Allereerst is de kleur van je wanden bepalend, omdat ze natuurlijk altijd in het zicht zijn. Wanneer je een nieuwe kleur kiest voor op je wand, heeft dit gelijk als gevolg dat je hele kamer er heel anders uitziet. Momenteel is pastel helemaal in de mode. Er zijn verschillende pasteltinten en het voordeel is dat ze makkelijk te combineren zijn met andere kleuren. Ideaal! Naast je wand, is ook de kleur van je vloer belangrijk voor de sfeer in huis. Denk dus eens na over de mogelijkheden voor je vloer, wil je bijvoorbeeld vloerbedekking? Of juist PVC tegels? er zijn verschillende opties die allen weer een andere uitstraling geven.  

Hergebruik

Een misschien verrassende tip is de kringloopwinkel. Wie goed rondkijkt, kan namelijk prachtige meubels tegenkomen die vaak maar een kleine opknapbeurt nodig hebben. Het grootste voordeel van de kringloopwinkel is natuurlijk dat de spullen niet erg prijzig zijn. Daarnaast geeft het een goed gevoel om een item te hergebruiken, in plaats van weer iets nieuws aan te moeten schaffen. Wie weet kom jij met een parel van een meubelstuk tegen. Ook zijn de stukken vaak uniek. Je hebt dus niet een interieur hierdoor dat iedereen al heeft.