Tips voor een weekendje weg met de familie

geplaatst op 22-05-2020
 Zomervakantie 
alt

Heb je een grote familie en hebben jullie altijd al samen iets leuks willen doen? Gelukkig kan dat in Nederland! In een grote groep iets plannen of een verre reis maken samen kan nog weleens lastig zijn. De voorkeuren verschillen vaak en je kan niet altijd iedereen blij maken. We delen daarom wat tips hoe je een leuk weekend kunt inplannen voor een grote familie.

Planning

Allereerst is het belangrijk dat je een planning maakt. Je wilt weten wat het budget is per persoon en wie wat gaat regelen. Het is onhandig als iedereen rondvraagt wat er geregeld moet worden of naar wie je toe kan stappen bij vragen. Plan met ongeveer drie tot vier mensen de hele vakantie. Hierbij wil je van iedereen weten wat de voorkeur is, wat het uiteindelijke budget is en wanneer jullie op vakantie gaan. Eenmaal aangekomen op de bestemming wil je zeker weten dat iedereen weet wat zijn of haar taak is en dat dit eerlijk verdeeld is. Ook kun je wat planningen maken voor het bezoeken van bezienswaardigheden en het doen van sportieve activiteiten zoals wandelen door de bergen of een dagje fietsen.

Vroeg boeken

Tweepersoonskamers zijn er in overvloed. Ga je met een grote groep op vakantie, dan moet je op tijd zoeken naar grote groepsaccommodaties. De keuze wordt namelijk een stuk kleiner waardoor het aanbod snel weg kan zijn. Bij sommige maatschappijen kun je ook gebruik maken van de vroegboekkorting die automatisch in de prijs verrekend wordt. Ook kun je alvast wat opties opsturen naar de mensen die de keuze zullen maken.

Buitenland

Met een grote familie is het ook mogelijk om in het buitenland op vakantie te gaan. Een verre reis zal wat lastiger zijn, maar het bezoeken van de prachtige natuurgebieden in Zuid Frankrijk is mogelijk. Je kunt online zoeken naar vakantiehuis Zuid Frankrijk 12 personen om verschillende accommodaties en streken te bekijken. Ook hier is het belangrijk dat je je van tevoren goed informeert over het gebied. In Zuid Frankrijk zijn er verschillende streken waar je weer verschillende activiteiten kunt doen. 

Duidelijke afspraken

Het is belangrijk dat je met zijn allen duidelijke afspraken maakt. Niet iedereen wilt altijd mee naar een bezienswaardigheid of een drukke dag. Een paar mensen willen iedere dag rustig beginnen en naar het strand gaan of het zwembad. Naast het doen van activiteiten is het schoonmaken en schoon houden van de groepsaccommodatie ook een verantwoordelijkheid van iedereen. Maak bij aankomst een lijst met alle taken die gedaan moeten worden en verdeel de taken per persoon.