Tips voor het inrichten van je recreatiewoning

geplaatst op 17-05-2022
 Tweede woning 
Heb jij een recreatiewoning gekocht in Nederland of in het buitenland? Dan geven wij jou graag tips over de inrichting! Een recreatiewoning wordt vaak als vakantiehuis gebruikt, waar je echt tot rust wilt komen. Onderschat de kracht van de inrichting niet! Wij geven je een paar tips over hoe jij dit het beste kunt aanpakken. Lees het hier.
alt

De eerste stap is de basis

Je begint bij de basis van de woning. Hierbij kun je denken aan de kleuren op de muur, de verlichting in het plafond of aan de muur, de vloeren en de afwerkingen van het raam. De kleuren die je gebruikt geven de ruimtes al een bepaalde vibe. Ga voor warme tinten om tot rust te komen en ga voor fellere kleuren wanneer je energie wilt krijgen van een ruimte.

Daarna is het tijd voor de verlichting. Kies voor lampen met industriële stijl wanneer je graag gebruik maakt van robuuste en natuurlijke materialen. Deze lampen geven een warme sfeer en kun je in vele soorten en maten vinden. Tot slot is ook de vloer een belangrijke speler in de sfeer in huis. Ga voor pvc, een houten vloer of tegels. Iedere vloer heeft een andere uitstraling en geeft een ander gevoel in huis.

Meubels om de ruimtes te vullen

Na de basis is het tijd om de kamers te vullen met meubels. Meet de ruimtes goed op, zodat je precies weet hoe groot de meubels kunnen zijn. Voornamelijk met de tafels, de kasten en de bank is het belangrijk om te weten hoe groot de meubels kunnen zijn. Je wilt namelijk niet dat de meubels te groot of te klein zijn. Hierdoor krijg je gekke verhoudingen, die jou zeker niet de rust gaan geven die je verdient.

In een recreatiehuis wil je het liefst dat de meubels rust uitstralen. Kies daarom voor natuurlijke materialen en neutrale kleuren. Hiermee krijg jij direct een rustgevende ruimte en matcht alles goed bij elkaar. Ben jij benieuwd waar je mooie meubels kunt vinden die natuurlijke materialen hebben en kwalitatief zijn? Klik hier voor de meubels die je recreatiewoning helemaal afmaken.

Aankleden met decoraties in huis

De basis staat, de meubels staan in de kamers en nu is het tijd voor de laatste stap: het decoreren. Een huis is geen thuis zonder persoonlijke touches. Ook in een recreatiewoning is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het huiselijk aanvoelt. Je tweede thuis wordt het ook wel genoemd. Je kunt ervoor kiezen om beeldjes neer te zetten, kaarsjes in kandelaars, diverse wandplanken met (nep)planten, foto’s en meer!

Geef de ruimte een warme uitstraling met een vloerkleed. Dit is niet alleen zacht aan de voeten, maar zorgt er ook voor dat de kou onder het kleed blijft liggen. Verder kun je je woning afmaken met schilderijen en spiegels om de wanden te bekleden. Op deze manier zorg je ervoor dat je tweede huis een tweede thuis wordt waar je graag heen wilt gaan.

Zorg dat het buiten ook voelt als vakantie

Nu je het huis hebt gerenoveerd en hebt ingericht zoals jij wilt is het tijd voor buiten. De tuin is een deel wat veel mensen vergeten wanneer het over de inrichting gaat. De inrichting in huis is net zo belangrijk als de inrichting buiten. Zeker bij een recreatiewoning, waarbij je graag veel in de zon wilt zitten, is het fijn als de tuin compleet ingericht is.

Zet leuke planten in de tuin die weinig onderhoud nodig hebben. Verder kun je een mooie tuinset of loungeset voor in de tuin aanschaffen om daar te zitten. Hiermee kun jij nog meer genieten van het mooie weer en de omgeving. Benieuwd hoe jij je recreatieve tuin opknapt? Lees dat hier! Alle stappen gehad? Gefeliciteerd! Nu is het tijd om heerlijk te gaan genieten van je recreatiewoning.