Tips voor je eerste bezoek aan Berlijn

geplaatst op 26-11-2019
 Zomervakantie 
 Citytrip 
alt

Ga je voor de eerste keer een stedentrip maken naar Berlijn? Ga dan goed voorbereid op reis richting Duitsland want ook voor een stedentrip geldt “Goede voorbereiding is het halve werk”.

Voorkom teleurstellingen of vervelende situaties en maak gebruik van onze tips zodat jouw eerste Berliner stedentrip een geweldig succes wordt!

Bezoek Berlijn tussen April en Juni

Als je Berlijn wilt bezoeken en het minst last wilt hebben van massa toerisme of andere drukte dan kun je Berlijn het beste bezoeken tussen April en Juni. Het is een korte tijdspan maar je beleeft Berlijn stukken beter.

Zorg dat je altijd contant geld op zak hebt

Ondanks dat Berlijn een van dé steden van Europa is kun je op veel plekken nog steeds niet digitaal betalen. Ook in de Spätis, kleine kioskjes door heel Berlijn, kun je vaak alleen contant betalen.

Pinnen wordt wel steeds vaker geaccepteerd maar wees hierop voorbereid. Je creditcard hoef je zeker niet de deur mee uit te nemen als je in Berlijn bent.

Geef fooi altijd persoonlijk

Hoewel we in Nederland vaak het wisselgeld op het bordje achterlaten als fooi, is dit in Berlijn uit den boze. Hier wordt dit namelijk als onbeschoft gezien en niet gewaardeerd. Wil je fooi geven? Dat mag zeker maar wees persoonlijk: geef tijdens het betalen aan dat het zo goed is.

Eet een échte currywurst

Als je in de stad van de currywurst bent dan moet je eigenlijk ook een eten. Ze smaken hier veel beter dan je in Nederland gewend bent. Je kunt ze ook bij veel streetfood tentjes kopen, tevens het volgende punt.

Streetfood in Berlijn: Aanrader!

Berlijn staat bol van de street food kraampjes. Alhoewel dit voor ons ongebruikelijk is behalve een verdwaalde loempiakar, is dit een echte aanrader in Berlijn. Je vind er verrassende gerechten en de smaak is top. Zeker proberen!

Volg niet altijd je reisgids: Slenter rond en ontdek!

Een beetje planning is oke maar ga niet blind je reisgids volgen. Je ontdekt en ervaart Berlijn het beste door maar gewoon wat rond te slenteren en zien waar je uitkomt. Ga op avontuur!

Huur een fiets of volg een fietstour

Berlijn is een geweldige stad om te fietsen en is bijna volledig vlak zonder echte hoogteverschillen. De fiets is een ideaal vervoersmiddel als je er bent. Huur zelf fietsen of volg een van de interessante tours met nederlandstalige gids!

Huur een appartement in plaats van hotel

Beleef Berlijn als een local: Huur een appartement in plaats van een hotelkamer. Je doet dit makkelijk via websites als AirBnB of HomeAway.

Bespaar op het openbaar vervoer

Neem een Berlin Citytourcard of Welcomecard en je krijgt 48 of 72 uur aaneengesloten onbeperkt toegang tot het OV van Berlijn!