Zo knap je jouw tuin op!

geplaatst op 01-07-2019
 Zomervakantie 
alt

Wil je komende zomer op warme dagen ook lekker in de tuin bij je recreatiewoning zitten? Maar als je de afgelopen winter niets aan je tuin hebt gedaan, dan heeft je tuin natuurlijk wel eerst een opknapbeurt nodig. In een nette en opgeruimde tuin kun je veel ontspannender zitten, dan wanneer je je telkens moet ergeren aan rotzooi in je tuin. Naast opruimen moeten bomen, planten, bloemen en alles wat groeit ook goed bijgehouden worden. Dit is niet alleen goed voor planten zelf, maar bevordert ook de uitstraling van je tuin. Dus bezoek Mastertools.nl voor het nodige gereedschap en ga aan de slag om je tuin op te knappen.

Rotzooi opruimen

Je begint met het opknappen van je tuin door al het rondslingerende rotzooi te verwijderen. Door de maanden heen is de tuin dikwijls een opslagplaats. Doe je een kleine verbouwing in je tweede huis, dan wordt het sloopafval al snel ‘even’ in de tuin gelegd. Oude fietsen, soms misschien overgroeid en vuilniszakken zorgen voor een troosteloos aanblik van de tuin. Alleen dit allemaal opruimen geeft je tuin al een heel andere look. Dit is geen specialistische klus en je hebt hier geen speciale gereedschappen voor nodig.

Snoeien

Als je al maanden lang niets aan je bomen en planten hebt gedaan, dan wordt het weer tijd om alles te snoeien. Zo krijg je weer je mooie strakke heg terug, staat je boom er weer fraai bij zonder dat je jezelf aan laaghangende takken stoot en geven nette gesnoeide planten de tuin weer een fris uiterlijk. Hiervoor heb je wel een goede heggenschaar nodig of een elektrische heggenschaar. Kijk hiervoor eens op Mastertools.nl. Ook moet je het nodige onkruid wieden. Als al je onkruid weggehaald is, dan ziet je tuin er weer goed verzorgd uit.

Het terras

Het terras kan best een lastige klus zijn om schoon te maken. Na een winter dat je het terras niet gebruikt hebt, zijn de terrastegels aangetast door een groene moslaag. Een goede schrobbezem kan geen kwaad. Het gemakkelijkste verwijder je alle vlekken en aanslag van mos met een goed schoonmaakmiddel. Denk er wel om dat je kiest voor biologische producten die het milieu niet aantasten.

Tuin weer inrichten

Je tuin ziet er na het verwijderen van rotzooi en onkruid weer goed uit. Je kunt op je gereinigde terras weer heerlijk zitten en ontspannen. Maar je kunt het nog gezelliger maken, door nieuwe planten en bloemen te poten. Eventueel kun je je tuin nog functioneler maken door ook een leuk prieel te plaatsen, zodat je ook op een andere plek in je tuin kunt zitten.
Niet alleen het inrichten van je natuurhuisje is belangrijk, ook een prachtige tuin maakt het tot een prachtig totaalplaatje en zorgt voor de perfecte ontspanning!