Tossa de Mar het betere alternatief voor Lloret de Mar in Noordelijk Spanje

geplaatst op 31-08-2023
 Zomervakantie 
alt

Aan de Noordoostelijke kust van Spanje ligt de populaire Spaanse badplaats Tossa de Mar. Deze plaats ligt aan de Costa Brava. In de buurt van Tossa de Mar vindt je tevens de immens populaire badplaats voor jongeren: Lloret de Mar. Toch verschillen de plaatsen behoorlijk van elkaar. Tossa heeft nog een echte oude binnenstad terwijl in Lloret de typische Spaanse elementen vrijwel ontbreken. In Tossa de Mar komen de verfijnde sfeerproevers overduidelijk meer aan hun trekken. Er heerst een gezellige drukte zonder dat het direct te toeristisch wordt. Het uitzicht op de zee is hier fenomenaal.
Een vakantie in Tossa de Mar is uitermate geschikt voor gezinnen. Zoek je dus de rust tijdens je vakantie maar wil je tegelijkertijd wel in een gebied verblijven waar van alles te doen is voor jong en oud, dan is deze badplaats het alternatief voor bijvoorbeeld het nabijgelegen Lloret de Mar waar 24 uur per dag reuring is. 
In Tossa de Mar kun je een heerlijk zonvakantie beleven en zelf de drukte naar eigen inzicht opzoeken.


Vluchtinformatie Tossa de Mar
Een autovakantie naar Tossa de Maris prima te doen. Reken op een gemiddelde reisafstand van 1300 tot 1600 kilometer. Je zult dan wellicht wel een tussenstop in Frankrijk moeten maken. Vliegen naar Tossa de Mar doe je via Barcelona. Je kunt ook via Girona vliegen. Zo vlieg je naar Girona goedkoop met Ryanair. Voor iets meer comfort kan je het beste je ticket boeken bij Transavia. Naar Barcelona heb je natuurlijk meer keuze uit vliegmaatschappijen. Vlieg met de KLM of andere goedkopere maatschappijen. Echter, de meeste toeristen nemen nog altijd het vliegtuig naar Girona. Dit is goedkoper en vanaf Girona kan je de bus pakken naar Tossa de Mar. 

Overnachting in Tossa de Mar
Tossa de Mar heeft, vergeleken met andere badplaatsen, niet bijster veel appartementen en hotelkamers. Het is dan ook een vrij kleine stad. Omdat de meeste toeristen naar de grotere omliggende steden trekken, maak je in het hoogseizoen prima kans een hotelkamer of appartement te kunnen huren. In totaal vindt je hier een dertigtal hotels (wel klein in omvang) en een tiental appartementcomplexen. De hotels zijn luxe hebben in de meeste gevallen 4 sterren. Als gezin met kinderen heb je de keuze uit een aantal campings.
Rondom Tossa de Mar zijn er ook diverse particuliere vakantiehuizen te vinden die je o.a. via Recreatiewoning.nl kunt boeken.

Bezienswaardigheden en uitgaan
Vooral gezinnen met kinderen kunnen zich in deze badplaats meer dan prima vermaken. Tijdens je vakantie van 1, 2 of 3 weken kan je Tossa de Mar op een leuke manier leren kennen. De binnenstad is een bezienswaardigheid op zich. En natuurlijk moet je de vuurtoren van de stad ook hebben beklommen! Ook leuk is het om een boottocht te maken naar Blanes (of Lloret de Mar). Vanaf Playa Gran kan je tickets kopen voor de veerboot. Ook kan je per boot de grotten langs de kust invaren. Leuk voor als je er een uurtje op uit wilt gaan. Uitgaan is in Tossa de Mar niet zo bijzonder. De stad telt maar 1 uitgaansgelegenheid: Rai (een discotheek). Tossa de Mar ligt op 100 kilometer afstand van Barcelona.

Even snel resumerend; Tossa de Mar is een prima plek om in het voor- en najaar de vakantie door te brengen en ook in de zomermaanden is het prima toeven in dit deel van Spanje.