Turkije ook uw vakantieland

geplaatst op 22-07-2011
 Zomervakantie 
alt

Turkije is sinds een aantal jaren een land waar steeds meer mensen een vakantiewoning boeken of van een veelzijdige vakantie te genieten. Huur daarom ook eens vakantiehuis in dit prachtige land en laat je betoveren door de schoonheid van Turkije.  Vakantiewoningen in Turkije vind je vooral aan de Egeïsche kust en Turkse Rivièra. Omdat het boeken van een vlucht en auto tegenwoordig eenvoudig via het internet kan, is een vakantiehuis in Turkije gemakkelijk bereikbaar.
Turkije heeft schitterende zandstranden, azuurblauwe wateren, ruïnes uit de oudheden, een traditionele keuken en een bevolking die u thuis zal voelen in dit prachtige land. Een vakantiehuis huren in Turkije is een gewoon een prima plan. De Turkse natuur mag er ook zijn met haar diverse natuurpanorama's. En ook op het gebied van cultuur en geschiedenis hoeft u zich geem moment te vervelen. Dankzij het historisch verleden van Turkije, dat reikt tot één van de eerste beschavingen uit de wereldgeschiedenis, bezit Turkije een schat aan historische bezienswaardigheden, ruïnes, antieke steden en musea vol met kunstschatten.
Ontdek de Ottomaanse overheersing over Turkije. Maak vanuit je vakantieresort leuke Een goede aanraders zijn de tempelruïnes in Pergamon. Andere bekende historische overblijfselen zijn de resten in Perge en het theater van Aspendos. Een bekende toeristische atractie is het maanlandschap van Cappadocië, maar sla dit niet over. Dit is echte uniek in zijn soort. Voordat je op vakantie gaat kun je het beste eerst goed bekijken welke dagtripjes je vanaf je vakantiehuisje of appartement kunt. Want vergis je niet in de afstanden Turkije is een immens met alleen al een kustlijn van duizenden kilometers lang. Het zal dan ook niet verbazen dat veel vakantiehuizen aan of in nabijheid van prachtige stranden liggen. Trek ook eens de Turkse binnenlanden in tijdens uw vakantie en ervaar de gastvrijheid van de lokale bevolking, u waant zich hier nog echt in vroegere tijden. Een aanrader is ook om eens een lokale kruidenmarkt te bezoeken. Dit is voor de vanakantieganger een genot voor al zijn zintuigen. Koop eens wat kruiden in en maak een een heerlijke Turkse maaltijd klaar in je vakantiehuis.
Als u aan het eind van uw verblijf weer op het vliegtuig terug naar eigen land stapt, neemt u zich waarschijnlijk al voor om op zeker terug te keren naar het prachtige Turkije.

Een vakantiehuis huren aan de Egïsche kust

Deze Turkse vakantie regio wordt gekenmerkt door azuurblauwe wateren met prachtige zandstranden De vakantiehuizen welke wij te huur hebben  aan de Egeïsche kust lenen zich prima voor een fijne vakantie met zijn tweetjes, maar ook voor een vakantie met het hele gezin is het aanbod van vakantiewoningen meer dan prima te noemen.
Vanuit uw vakantiewoning a/d Egïsche kust kunt u leuke pittoreske vissersplaatjes ontdekken, maar ook voor de cultuur liefhebber is er meer dan voldoende te belven tijdens zijn vakantie in Turkije. Er is veel geschiedenis bewaard gebleven. Maar ook de natuur is er divers te noemen.  
Dat alles maakt deze vakantie regio een perfecte bestemming voor zonaanbidder, de natuurliefhebber, als mede de cultuurliefhebber.  
Het toeristisch hart van de Egïsche kust is toch wel Kusadasi. Het is een mondaine en levendige badplaats aan de westkust  Vooral de oude bezienswaardigheden maken Kusadasi een stad welke geliefd is bij vele toeristen. In deze regio zijn er dan ook diverse vakantiehuizen welke te huur worden aangeboden.
Een andere bekende kustplaatst in dit deel van Turkije is Bodrum
Hier vindt u onder andere het archeologisch museum en het bekende middeleeuwse burcht. Extra leuk is dat u vanaf Bodrum ook nog een dagexcursie kunt maken naar Griekenland, om precies te zijn het eiland Kos. Dit zal uw vakantie in Turkije alleen nog maar een extra dimensie geven. Een bezoek aan de regio rond Egeïsche zee zou niet compleet zijn als u de kalksteenterassen van Pamukkale niet heeft bezocht. Deze zijn uniek in de wereld. Ook de historische plaats Efes is de moeite meer dan waard om te bezoeken. Hier vindt u vele overblijfselen die nog aan de tijd van de Griekse oudheid herinneren. Zoals de beroemde Celsus-bibliotheek.
Een vakantiehuis aan de Turkse kust huren is een prima optie. Vanuit uw recreatiewoning kunt u levendige kustplaatsen als  Dalaman, Marmaris, Fethiye en Izmir bezoeken. Ogen en oren komt u hier te kort en u zult merken dat uw vakantie voorbij is gevlogen. Of u nu kiest om een vakantiewoning te huren in een kleinschalige residentie of u huur een appartement op een resort. Turkije heeft zoveel te bieden dat u na één keer waarschijnlijk vaker terug zult keren naar dit schitterende land om uw vakantie door te brengen.

Huur eens een vakantiewoning aan de Turkse Rivièra

Deze regio is ook een perfecte locatie als u overweegt om uw vakantiewoning te reserveren in Turkije. De Turkse Rivièra ligt direct aan de Middellandse zee, wat betreft klimaat is dit dus een prima locatie voor uw vakantie in Turkije. Het is mogelijk om hier bijna het gehele jaar door van de Turkse zon te genieten. Daarom hebben ook veel Nederlanders een tweede huis aan de kust van Turkije. U kunt hier mooie zandstranden bezoeken, gezellige stadjes en authentieke dorpjes met een glooiend achterland. Ook kunt u heerlijke wandeltochten maken in het Taurusgebergte. De Turkse Rivièra is een prima plek om een vakantiehuis te huren van hieruit kunt u prima  de historische plaatsen aan de Turkse Rivìera bezoeken.  Ook in dit deel zult u de kenmerkende gastvrijheid van de inwoners van deze vakantie regio van Turkijke ervaren.  Ook op culinair gebied zit u prima als u eens een dagje niet zelf wilt koken in uw recreatiewoning of appartement.  Uit eten gaan tijdens uw vakantie in Turkije hoeft absoluut niet duur te zijen en bovenal is het ook nog er lekker. Aan de Turkse rivìera ligt ook het toeristische hart van deze regio: Antalya. Hier is voor de toerist veel te beleven. Leuke wineltjes en restaurants, een levendige jachthaven en een fantastische boulevard waar u lekker kunt flaneren.  Ook moet u een kijkje te nemen in Kaleiçi, dit is de oude stad van Antalya, met zijn smalle steegjes en kenmerkende woningen van hout.  Bezoek ook het kasteel, deze heeft een spectaulair uitzicht heeft over de gehele stad.
U wilt niet u hele vakantie in Turkije doorbrengen aan het strand of het zwembad bij uw vakantiewoning ? Geen probleem. De Turkse Rivièra heeft voor de actieve recreant ook veel te bieden. Zo worden er diverse actieve excursies aangeboden, raften, duiken, wandelen en fietsen, het is allemaal mogelijk in deze Turkse regio. Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan dekalksteenterrassen van Pamukkale een must, ook zijn er prachtige natuurparken waar u uw tijd kunt doorbrengen. Ook het aanbod van vakantiehuizen a/d Turkse Rivìera is buitengewoon goed te noemen.