Vakantie? Controleer dekking autoverzekering

geplaatst op 12-10-2017
 Zomervakantie 
 Wintersport 
alt

Ga je binnenkort op vakantie met de auto? Dit betekent dat er een leuke tijd voor je aanbreekt. Samen op wintersport naar Oostenrijk of Zwitserland, de herfstvakantie vieren in een huisje op een Nederlands bungalowpark, enzovoorts. Voordat je van je welverdiende vakantie kunt gaan genieten, heb je eerst nog een autoreis voor de boeg! Het is belangrijk om goed voorbereid aan de vakantie te beginnen, om te voorkomen dat je tijdens je vakantie met hoge onvoorziene kosten te maken krijgt. Weet jij bijvoorbeeld hoe goed de dekking van je autoverzekering is? Zoek die uit voordat je een huisje huren gaat.

De dekking van een autoverzekering controleren

Een autoverzekering afsluiten lijkt soms makkelijker dan het in het werkelijkheid blijkt te zijn. Kijk bijvoorbeeld niet alleen naar de premie van een autoverzekering, maar ook naar de dekking hiervan. Het lijkt doorgaans het meest aantrekkelijk om voor de autoverzekering met de laagste premie te kiezen. In de praktijk blijkt echter dat je met een lage premie op termijn vaak duurder uit bent, doordat je kosten voor schade aan je auto sneller zelf zal moeten betalen.

Let bij het vergelijken van autoverzekeringen ook goed op de dekking van een autoverzekering in het buitenland. Mocht je buiten Nederland schade veroorzaken, dan wil je vooraf weten of deze schade vergoed wordt door je verzekeraar. De website Autoverzekering.nl kan je de helpende hand bieden bij het vergelijken van autoverzekeringen.

Overige verzekeringen voor je vakantie

Naast een autoverzekering zal je ook enkele andere verzekeringen moeten afsluiten om goed voorbereid aan je vakantie te kunnen beginnen. Denk bijvoorbeeld aan een reisverzekering, die je beschermt tegen een diefstal of medische kosten in het buitenland. Een deel van deze medische kosten zal vanuit je basiszorgverzekering gedekt worden. In het geval dat je de vakantie via een touroperator hebt geboekt kan ook een annuleringsverzekering het overwegen waard zijn.