Huur eens een vakantiewoning in Roemenië

geplaatst op 14-07-2017
 Zomervakantie 
alt

Zit je al dagen naar vakantiebestemmingen te kijken, maar lijkt alles een beetje voorspelbaar? Waarom dan niet eens gedurfde vakantiebestemming proberen? Roemenië bijvoorbeeld. Dit land is nog niet zo toeristisch maar heeft alles wat je zoekt in een echte vakantiebestemming. En het leuke is dat de prijzen in Roemenië veel lager liggen dan in Nederland. Je kunt het jezelf dus gemakkelijk maken en een comfortabele vakantiewoning in Roemenië te huren. En tijdens je vakantie kun je volop genieten van al het moois wat dit land te bieden heeft. Wij hebben een aantal tips:

  • Rijdt met de auto door het mooie landschap.
  • Trek de wandelschoenen aan.
  • Vergeet de kleine dorpjes niet.
  • Knoop een gesprek aan met de bevolking.
  • Verdiep je in de historie.
  • Neem de lokale specialiteiten.

Rijdt met de auto door het mooie landschap
Veel mensen hebben geen weet van de schoonheid die dit land te bieden heeft. De natuur is enorm divers. Je vindt er berggebieden, watervallen, rivieren, bossen en nog veel meer. En de ideale manier om dit geweldige landschap te verkennen is door de auto te pakken. Er zijn verschillende routes die beroemd zijn vanwege de geweldige vergezichten. Zo werd de zogenaamde Transfagarasan-route door Top Gear verkozen tot de mooiste autoroute ter wereld. Die mag je dus sowieso niet overslaan.

Trek de wandelschoenen aan
We noemden al de prachtige natuur. Die je wil je natuurlijk niet alleen vanuit de auto bekijken maar ook van dichtbij bewonderen. Trek dus vooral de wandelschoenen aan en loop één van de vele mooie wandeltochten. De natuur in Roemenië is grotendeels ongerept en geeft je het gevoel alsof de tijd heeft stil gestaan. Hier vindt je oerbossen met eeuwenoude bomen en dieren die je in de rest van Europa niet meer vindt. Denk maar eens aan wolven en beren. Als je geluk hebt zie je er misschien wel één met eigen ogen.

Vergeet de kleine dorpjes niet
Als je op vakantie gaat is de verleiding altijd groot om de kleine dorpjes over te slaan. Maar juist in Roemenië moet je dat zeker niet doen. Want juist in die kleine dorpjes en gehuchtjes vindt je het pure en authentieke Roemenië. Denk je eens in: mensen die met paard en wagen rondrijden. En langs de wegen van en naar de dorpjes vindt je altijd wel en kraampje waar een lokale boer zijn fruit of groente te koop aanbiedt. Idyllischer kan haast niet.

Knoop een gesprek aan met de bevolking
De Roemenen zijn niet allemaal even goed in Engels, dus het kan lastig zijn om te communiceren. Toch loont het de moeite om een praatje met hen te maken. De meeste Roemenen vinden het erg leuk dat jij als toerist belangstelling toont en zullen je in veel gevallen ook graag uitnodigen bij hen thuis. En ook al versta je elkaar niet, toch is het een geweldige ervaring om de cultuur en de bevolking van dichtbij te leren kennen.

Verdiep je in de historie van Roemenië
Ook als je niet zo’n geschiedenisliefhebber bent dagen we je uit om je eens te verdiepen in de historie van Roemenië. Want dit land heeft een ongelooflijke geschiedenis achter de rug. Wat dacht je bijvoorbeeld van de beroemde graaf Dracula en alle mysteries die zijn persoon omhullen? Stel gerust eens een vraag aan de lokale bevolking, zij zullen je graag een paar spannende volksverhalen vertellen. Ook zullen zij je meer kunnen vertellen over het communisme van dictator Caucescu, wat nog niet zo heel ver in het verleden ligt.

Neem de lokale specialiteiten
In Roemenië kun je heel goedkoop uit eten gaan. En dit moet je ook vooral doen. In de vele restaurants kun je voor een habbekrats de heerlijkste gerechten eten. Vraag vooral naar de lokale specialiteiten. In de dorpen zal je vooral vleesgerechten voorgeschoteld krijgen, maar in de grotere steden kun je in Roemenië tegenwoordig ook heerlijke vegetarische gerechten eten. Ook het Roemeense bier mag je niet overslaan. Roemenië is namelijk een echt bierland. Er worden heel veel verschillende bieren gebrouwen en als je naar een lokaal café gaat kun je kiezen uit alle mogelijk bieren in vele soorten en maten. En het beste van alles is ze dat ze allemaal zeer goedkoop zijn.

Conclusie
Roemenië is een heerlijk vakantieland voor iedereen die eens iets anders wil dan het geijkte Frankrijk of Duitsland. En omdat Roemenië nog niet zo toeristisch is en het prijsniveau laag is, zal je hier heel wat meer waar krijgen voor je geld. Ook met een klein budget kun je hier een heerlijke luxe vakantiewoning huren. En in plaats van massatoerisme vindt je hier heel veel authenticiteit. Eeuwenoude dorpjes en ongerepte natuur, een prachtige cultuur en een gastvrije bevolking. Het toerisme in Roemenië is inmiddels wel in opkomst. Wij kunnen daarom alleen maar zeggen: ga er snel heen, voordat al dat moois plaats heeft gemaakt voor de commercie.