Zo kom je volledig tot rust in je eigen vakantiewoning

geplaatst op 28-07-2022
 Tweede woning 
Iedereen met een eigen vakantiehuis kan beamen dat het geweldig is om zo’n plek te hebben waar je altijd naar toe kunt. Zodra je de deuren van je huisje opdoet waan je je op vakantie en daar kijken we allemaal elk jaar weer naar uit. Hoe fijn is het dat je dit met een eigen vakantiewoning zo vaak mogelijk kunt beleven? Toch kan het best zijn dat je zelfs in je recreatiewoning niet dat volledige gevoel van ontspanning kunt vinden. Er zijn verschillende redenen waar dat aan kan liggen. Met deze tips wordt jouw huis de ultieme plek om te ontspannen.
alt

Verbeter de geluidskwaliteit

Heb je last van slechte akoestiek in je recreatiewoning dan kan dat erg vervelend zijn. Gesprekken zijn slecht te volgen door galm en het kan leiden tot klachten als hoofdpijn, vermoeidheid en slechte concentratie. Dat is niet wat je wilt tijdens je vakantie of weekend weg. Het kan zelfs gebeuren dat je daardoor niet graag naar je recreatiewoning toe gaat en liever thuis blijft. Er zijn vele oplossingen voor te bedenken zoals het gebruiken van stoffen materialen, denk aan een kleed en gordijnen. Ook het plaatsen van planten kan helpen en de ruimte opdelen in hoekjes. Een mooie duurzame optie om de geluidskwaliteit in je recreatiewoning te verbeteren is door het gebruik van geluiddempende wandbekleding van kurk. Het zorgt er niet alleen voor dat de akoestiek beter wordt en klachten afnemen, maar het heeft ook nog eens een isolerende werking. Op Kurk24 kun je terecht voor dit soort wandpanelen en nog veel meer mogelijkheden met kurk.

Maak de woning naar jouw smaak

Heb je een recreatiewoning gekocht en is het niet helemaal naar je smaak? Dat kan ook de reden zijn waarom je maar niet volledig kunt ontspannen. Als je een woning koopt stop je daar ook tijd en geld in om het helemaal naar wens te maken. Op die manier wordt het helemaal jou of jullie plek en is het lekker thuiskomen. Waarom zou je dat niet doen in je eigen recreatiewoning? Net als je huis, moet dit dé plek zijn waar je volledig kunt uitrusten. Het hoeft niet te gaan om een volledige verbouwing, maar het zit hem juist zitten in de puntjes op de i. Creëer het soort huis dat wanneer je om je heen kijkt dat je helemaal tevreden bent met wat je ziet. Dat geeft een fijn gevoel van rust en zorgt ervoor dat je volledig kunt ontspannen. Geef de muren een leuke kleur en kies voor comfortabele meubels. Vergeet ook decoratie en verlichting niet, het mag echt gezellig worden aangekleed. Dit kan natuurlijk ook heel goed met een wat kleiner budget.

Zorg dat alles aanwezig is

Wanneer je op vakantie gaat is er niks zo vervelend als dat gevoel dat je iets bent vergeten. In je eigen huisje wil je daarom ook dat alles aanwezig is, zodat je niet elke keer met allerlei spullen hoeft te slepen. Zorg dan ook dat je je over dit soort zaken geen zorgen meer hoeft te maken als je naar je eigen recreatiewoning vertrekt. Het fijne aan het bezitten van je eigen huisje is dat je er alles kunt laten liggen en die dingen kunt aanschaffen die jij prettig vindt. Denk hierbij aan borden en bestek, handdoeken, shampoo, toiletspullen enzovoort. Door al deze spullen al in je huisje te hebben kun je op ieder gewenst moment een koffertje met wat kleding pakken en van huis vertrekken. Zodra je op plek van bestemming bent hoef je niks meer uit te pakken of aan te schaffen want je weet dat alles aanwezig is.

Laat schermen thuis
Een gevaar van het hebben van een vakantiehuis is dat je het soms te veel gaat zien als een ‘normaal’ huis. Op zich is daar niks mis mee natuurlijk, het is heerlijk als je recreatiewoning voelt als tweede thuis. Toch schuilt het gevaar erin dat je dingen uit het dagelijks leven meeneemt naar je vakantieplek. Kies er dus bewust voor om dingen als een laptop of smartphone thuis te laten of zoveel mogelijk op te bergen als je in je vakantiewoning bent. Op die manier kun je de dagelijks sleur en je werk achter je laten, dat is ten slotte ook de reden dat je naar je vakantiewoning gaat. Zoek je graag een paar dagen rust om bijvoorbeeld even goed geconcentreerd te kunnen werken? Dan is een vakantiehuisje daar ook bij uitstek geschikt voor. In dat geval neem je natuurlijk wel je laptop en eventueel werktelefoon mee. Probeer wel, zodra je klaar bent met werken, je schermen weer op te bergen.